جستجو
Close this search box.

ویزای تحصیلی آمریکا

هر دانشجوی بین‌المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا و ورود به خاک این کشور به ویزای تحصیلی آمریکا نیاز دارد. در‌واقع این ویزا یک سند قانونی برای اقامت موقت در آمریکا است که اعتباری همسان با طول دوره تحصیل متقاضی دارد. با برخورداری از شرایط لازم و آماده‌سازی مدارک مورد‌نیاز، فرآیند دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در کوتاه‌ترین زمان و به راحت‌ترین شکل ممکن انجام خواهد شد.

پذیرش تضمینی

آکادمی اپلای طرف قرارداد دانشگاه‌های معتبر در کشورهای مختلفی است و با توجه به این قراردادها، خدمات اخذ پذیرش در این دانشگاه‌ها به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هزینه‌ای از طرف ما دریافت نمی‌شود.

مشاوره تخصصی
تاریخ و ساعت مورد نظرتان را انتخاب کنید و به‌صورت آنلاین وقت مشاوره رزرو کنید تا با کارشناسان با تجربه ما، درباره بهترین گزینه متناسب با شرایط و اولویت‌های شما مشورت کنید. مشاوره هم به‌صورت تلفنی و هم به‌صورت حضوری قابل انجام است.
دانشگاه‌ها و کالج‌ها
لیست کاملی از دانشگاه‌ها، کالج‌ها، مدارس و موسسه‌های مناسب پذیرش را جمع‌آوری کرده‌ایم تا شما بتوانید به‌راحتی دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف را هم در یک‌جا مقایسه کنید و رشته موردنظر خودتان را انتخاب کنید.

معرفی انواع ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از مهم‌ترین نکات هنگام اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، انتخاب نوع ویزا (ویزای دانشجویی و ویزای دانش آموزی آمریکا است. شما باید با‌توجه‌به شرایط و‌ اهدافی که دارید نوع ویزای مورد‌نظرتان را انتخاب کنید و اقدامات لازم برای دریافت آن را انجام دهید. به‌طورکلی آمریکا سه نوع ویزای دانشجویی دارد که به شرح زیر است:

  • ویزای دانشجویی F آمریکا: تحصیل در دانشگاه و کالج، دبیرستان، دبستان خصوصی و سایر موسسه‌های آکادمیک مثل برنامه‌های آموزش زبان
  • ویزای دانشجویی M آمریکا: موسسه‌های فنی و حرفه‌ای و سایر موسسه‌های غیر‌ آکادمیک
  • ویزای دانشجویی J آمریکا: استفاده از فرصت‌های مطالعاتی

به کمک حروفی که در کنار این ویزا می‌آید، نوع دوره و مقطع تحصیلی متقاضیان مشخص می‌شود.

آشنایی با ویزا دانشجویی F آمریکا

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا بدون شک به ویزای تحصیلی نیاز دارید. ویزا دانشجویی F آمریکا امکان تحصیل در دبستان‌های خصوصی، مدارس دینی، دبیرستان‌ها، هنرستان‌های خصوصی، دانشگاه، کالج و موسسه‌هایی که دوره‌های آموزشی زبان دارند را فراهم می‌کند. این ویزا به دو نوع F1 و F2 تقسیم می‌شود.

ویزای f1 آمریکا

کسانی‌که ویزای F1 دارند در سال اول تحصیل در آمریکا فقط اجازه کار در محیط دانشگاه به مدت ۲۰ ساعت در هفته و به‌صورت نیمه‌وقت را دارند. از سال دوم تحصیل به بعد، در صورت موافقت دانشگاه امکان کار در خارج از محیط دانشگاه نیز وجود خواهد داشت.

ویزای f2 آمریکا

ویزای تحصیلی F2 مختص همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال افرادی است که با ویزای تحصیلی F1 به آمریکا مهاجرت کرده‌اند.

در‌صورتی‌که ویزای F1 به هر دلیلی منقضی یا باطل شود، به طبع همان اتفاق برای ویزای F2 نیز می‌افتد. همراهان با ویزای F2 آمریکا مجاز به کار کردن در این کشور نیستند و فقط اجازه تحصیل در این کشور را دارند.

ویزای m1 آمریکا

ویزای دانشجویی M آمریکا برای متقاضیانی صادر می‌شود که قصد تحصیل در دوره‌های آموزشی موسسات فنی حرفه‌ای و غیر آکادمیک (غیر از آموزش زبان) را دارند. این ویزا نیز به دو نوع M1 و M2 تقسیم می‌شود. برای دریافت ویزای همراه آمریکا به ویزای M2 نیاز خواهید داشت. قوانین مربوط به ویزا M1 و M2 دقیقا مشابه به ویزای F1 و F2 است. با این تفاوت که دارندگان ویزای M فقط اجازه تحصیل در بعضی از رشته‌های فنی حرفه‌ای را دارند.

آشنایی با ویزای دانشجویی J امریکا

متقاضیانی که برای گذراندن یک فرصت مطالعاتی قصد ورود به آمریکا دارند یا خواستار شرکت در یک دوره تحصیلی کوتاه مدت هستند، باید ویزای دانشجویی J آمریکا را دریافت کنند. برای سفر کاری، گذراندن دوره کارآموزی یا انترنی در آمریکا نیز به این ویزا نیاز خواهید داشت.

ویزا دانشجویی J آمریکا به دو نوع ویزای J1 و J2 تقسیم می‌شود که ویزای J1 به متقاضی اصلی و ویزای J2 به خانواده وی (همسر و فرزندان) تعلق می‌گیرد. مدت اعتبار این ویزا بسته به طول دوره متقاضی متفاوت است؛ اما حداکثر اعتبار ۲ ساله دارد و بعد از پایان این مدت باید به کشور خود برگردید.

مقایسه ویزای F و M با ویزای B و J آمریکا

ویزاهای F و M برای تحصیل در موسسات آموزشی معتبر در آمریکا صادر می‌شوند، قابل تمدید هستند و اجازه کار محدود (حداکثر 20 ساعت در هفته) می‌دهند. این ویزاها شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال متقاضی نیز می‌شوند.

در مقابل، ویزای B برای اهداف توریستی صادر می‌شود، محدودیت زمانی دارد و قابل تمدید نیست. این ویزا اجازه کار در آمریکا را نمی‌دهد و شامل همسر و فرزندان متقاضی نمی‌شود.

ویزای J برای برنامه‌های تبادلی فرهنگی و آموزشی صادر می‌شود، محدودیت زمانی دارد و قابل تمدید است. این ویزا اجازه کار محدود می‌دهد و شامل همسر و فرزندان متقاضی می‌شود.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا قوانین و شرایط خاصی وجود دارد که متقاضیان ملزم به رعایت آن هستند. در ادامه شرایط مورد‌نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا را به‌طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم: 

  • گواهینامه موسسه، کالج یا دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید باید توسط اداره مهاجرت و گمرک SEVP تایید شود.
  • ثبت‌نام شما باید در یک دوره تحصیلی تمام‌وقت انجام شده باشد. 
  • متقاضی برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا حتما باید به زبان انگلیسی مسلط باشد و این موضوع را از طریق گواهینامه‌های معتبری مانند آیلتس و تافل اثبات کند. 
  • متقاضی دریافت ویزای تحصیلی آمریکا باید ثابت کند که تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی در آمریکا را دارد. 
  • برای دریافت انواع ویزای دانشجویی آمریکا به یک پاسپورت معتبر که حداقل شش ماه پس از تاریخ پایان برنامه برای سفر اعتبار داشته باشد نیاز دارید. 

در نهایت نیز باید در جلسه مصاحبه سفارت، آفیسر را در مورد بازگشت خود به کشور محل اقامتتان‌ بعد از پایان دوره تحصیل متقاعد کنید. برای آگاهی از اینکه «چگونه از دانشگاه های امریکا پذیرش بگیریم» پیشنهاد می‌کنیم که از طریق ارتباط با کارشناسان مهاجرتی اطلاعاتتان را کامل کنید. 

نام دانشگاه میزان تمکن مالی موردنیاز (براساس فرم 20-I دانشگاه)
American University 17131 تا 70231 دلار
دانشگاه یوتا 48116 تا 51289 دلار
دانشگاه SMU 21500 تا 81000 دلار
دانشگاه UNT 31691 تا 37773 دلار
دانشگاه واشنگتن 18750 تا 75000 دلار
دانشگاه تگزاس 23800 تا 29397 دلار
دانشگاه نیویورک 60671 تا 103649 دلار
دانشگاه UML 46179 دلار
دانشگاه بوفالو 45637 دلار
دانشگاه ایالتی تگزاس 37100 تا 40900 دلار
تحصیل رایگان در آمریکا چه شرایطی دارد؟

شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

برخلاف بسیاری از کشورها، حداقل یا حداکثر سن مشخصی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا وجود ندارد. با این حال، عواملی وجود دارند که می‌توانند تاثیر مثبتی بر شانس پذیرش شما داشته باشند.

 برای مثال، اگر قصد دارید در مقطع کارشناسی تحصیل کنید، سن 18 تا 22 سال ایده‌آل است. اگر سابقه تحصیلی درخشان و معدل بالا داشته باشید، شانس پذیرش شما در هر سنی بیشتر خواهد بود.

 اگر بتوانید انگیزه قوی خود برای تحصیل در آمریکا را به اثبات برسانید، شانس پذیرش شما بیشتر خواهد بود؛ اگر تجربه کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشید، شانس پذیرش شما بیشتر خواهد بود.

آشنایی با مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

قبل از ارسال درخواست برای ویزای تحصیلی باید توسط یک موسسه که گواهی SEVP معتبر دارد پذیرفته شده باشید. به این نکته توجه کنید که رزومه برای اپلای نقش موثری بر اخذ پذیرش از موسسه مورد‌نظرتان دارد. پس از اخذ پذیرش از موسسه مورد‌نظرتان باید فرم I-20 را دریافت کنید و برای ویزای دانشجویی مورد‌نظرتان درخواست دهید. مرحله بعدی که باید انجام شود پرداخت هزینه SEVIS برای اخذ ویزا است. سپس درخواست ویزای DS-160 خود را تکمیل کرده و برای شرکت در مصاحبه سفارت برنامه‌ریزی کنید. پس از تکمیل این مراحل می‌توانید برای ارسال درخواست ویزای دانشجویی آمریکا به سفارت این کشور درخواست دهید. در ادامه هر‌یک از این مراحل را به‌طوردقیق مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

مرحله اول؛ از یک موسسه آموزشی معتبر پذیرش بگیرید

در این مرحله شما باید بتوانید از یکی از موسسات آموزشی تایید شده توسط Student and Exchange Visitor Program، به اختصار SEVP، پذیرش بگیرید. SEVP به معنای برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران است که مسئولیت ساماندهی ورود دانشجویان به آمریکا را برعهده دارد. برای انتخاب دانشگاه‌های برتر و بهترین رشته برای مهاجرت به آمریکا می‌توانید از راهنمایی کارشناسان مهاجرتی کمک بگیرید.

مرحله دوم؛ ثبت اطلاعات در سامانه SEVIS و پرداخت هزینه ثبت‌نام

پس از اخذ پذیرش نوبت به تشکیل پرونده در سامانه ثبت اطلاعات دانشجویان و گردشگران آمریکا یا همان SEVIS می‌رسد. در این مرحله باید SEVIS FEE (کارمزد تشکیل پرونده در سامانه SEVIS) را پرداخت کنید و منتظر اقدام مسئولان دانشگاه برای ارسال فرم l-20 بمانید. توجه داشته باشید که رسید SEVIS FEE تا یک سال اعتبار دارد ,و به هیچ عنوان قابل استرداد نیست.

پس از دریافت فرم l-20 که اطلاعاتی مانند هزینه‌های دانشگاه آمریکا و زندگی در این کشور را در اختیارتان قرار می‌دهد، باید گواهی تمکن مالی بگیرید و در موعد مقرر برای انجام مصاحبه به سفارت آمریکا مراجعه کنید. اگر همسر یا فرزندان زیر ۱۸ سال‌ در زمان تحصیل در آمریکا شما را همراهی می‌کنند، باید برای آن‌ها نیز فرم l-20 دریافت کنید. در‌صورتی‌که از فول فاند آمریکا و بورسیه‌های تحصیلی استفاده می‌کنید، نیازی به دریافت فرم l-20 نخواهید داشت.

مرحله سوم؛ تشکیل پرونده برای درخواست ویزای تحصیلی به‌صورت آنلاین

در این مرحله به‌منظور تشکیل پرونده برای درخواست ویزای تحصیلی باید فرم DS-160 را تکمیل کنید. این مرحله نیز هزینه‌هایی دارد. پس از تکمیل این فرم زمان مصاحبه حضوری برای متقاضی تعیین می‌شود.

مرحله چهارم؛ دریافت نوبت برای انجام مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا

دریافت نوبت مصاحبه از سفارت آمریکا ممکن‌ است کمی زمان‌بر باشد. مدت انتظار با‌توجه‌به زمان مراجعه شما برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، نوع ویزای و میزان کامل بودن مدارک تعیین می‌شود. برای تسریع این مرحله می‌توانید از تجربه افرادی که قبلا این مسیر را طی کرده‌اند استفاده کنید یا از مشاوره کارشناسان مهاجرتی بهره‌مند شوید. 

مرحله پنجم؛ شرکت در مصاحبه دانشجویی سفارت امریکا

بعد از انجام این مراحل باید در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا شرکت کنید. در این مصاحبه سوالاتی در مورد وضعیت پذیرش تحصیلیتان در آمریکا، تمکن مالی برای تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی و بازگشت به کشور محل اقامتتان بعد از پایان دوره تحصیلی پرسیده می‌شود. برای اینکه استرس جلسه مصاحبه کمتر شود پیشنهاد می‌کنیم که پیش از شرکت در جلسه با سوالات مصاحبه آشنا شوید. توجه داشته باشید که در روز مصاحبه کلیه مدارک مورد‌نیاز برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا باید همراهتان باشد. 

پس از پاسخ به سوالات مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا، افسر مسئول پرونده موافقت یا مخالفت خود را برای صدور ویزا اعلام خواهد کرد. آگاهی از دلایل رد ویزای تحصیلی آمریکا به شما می‌کمک کند که پیش از انجام مصاحبه، نواقص پرونده‌تان را رفع کنید.

بهترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا کدامند؟

مدت زمان صدور ویزای تحصیلی امریکا

مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آمریکا متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  1. زمان سال: در فصل‌های شلوغ (مانند تابستان) صدور ویزا طولانی‌تر طول می‌کشد.
  2. محل سفارت یا کنسولگری: هر سفارت یا کنسولگری پروسه صدور ویزای متفاوتی دارد.
  3. کامل بودن پرونده: اگر تمام مدارک مورد نیاز را به طور کامل ارائه دهید، پروسه صدور ویزا سریع‌تر خواهد بود.
  4. بررسی امنیتی: ممکن است پرونده شما برای بررسی امنیتی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

به طور کلی، حداقل 4 تا 6 هفته طول می‌کشد تا ویزای تحصیلی آمریکا صادر شود. اما ممکن است تا 8 ماه یا بیشتر هم طول بکشد.

مدارک مورد‌نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا باید همه مدارک مورد‌نیاز را به‌طورکامل و دقیق آماده کرده باشید. لیست مدارک مورد‌نیاز برای ویزای تحصیلی آمریکا شامل موارد زیر است: 

  • پاسپورتی که حداقل ۶ ماه بیشتر از مدت اقامتتان در آمریکا اعتبار داشته باشد.
  • کلیه پاسپورت‌های قدیمی (در صورت وجود)
  • فرم DS-160 برای درخواست‌های ویزای غیر‌مهاجرتی
  • مدارک لازم برای اثبات پرداخت هزینه ویزا
  • دو عکس مطابق با شرایط درخواست شده برای ویزای ایالات متحده
  • فرم I-20
  • مدارک تحصیلی (مانند ریز نمرات، مدرک دیپلم، مدرک آزمون تافل، آیلتس، GRE یا GMAT)
  • گواهی خرید بیمه درمانی برای دانشجویان بین المللی

پس از آن‌که کلیه این مدارک را تهیه کردید امکان این را خواهید داشت که برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کنید.

میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا

برای تحصیل در آمریکا مانند هر کشور دیگری به تمکن مالی برای تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی نیاز دارید. تمکن مالی برای آمریکا عدد ثابتی ندارد و بسته به دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید متفاوت است. پس از دریافت پذیرش از دانشگاه یا موسسه‌ مورد‌نظر، فرمی به نام I-20 برای دانشجو ارسال می‌شود که مبلغ تمکن مالی مورد‌نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا در آن درج شده است. برای اثبات تمکن مالی می‌توانید اسناد زیر را برای سفارت ارسال کنید:

  • صورت‌حساب بانکی ۳ سال گذشته
  • سوابق مالیاتی ۳ سال گذشته
  • فیش حقوقی
  • مدارک مبنی بر دارایی‌ها

در‌صورت دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا، قسمتی از هزینه تمکن مالی برایتان کاهش می‌یابد. متقاضیانی هم که موفق به دریافت فول فاند آمریکا شده‌اند نیازی به ارائه تمکن مالی ندارند. 

دلایل مختلفی باعث ریجکت شدن ویزای تحصیلی آمریکا می‌شود. در‌صورتی‌که هر‌یک از شرایط زیر را داشته باشید، امکان ریجکت شدن ویزای تحصیلی شما وجود دارد:

  • شرایط مربوط به کشور مبدا
  • ضعیف بودن پیوند‌های خانوادگی در کشور مبدا
  • پاسخگویی نامناسب به سوالات مصاحبه حضوری
  • کافی نبودن تمکن مالی 
  • رد شدن ویزا در گذشته
  • ارائه اسناد دروغین
  • توضیح ناکافی برای دلایل و اهداف از دریافت ویزا
  • داشتن سوء پیشینه
  • حضور بستگان در آمریکا
  • منابع مالی مشکوک
  • ارسال درخواست در زمان نامناسب

این موارد متداول‌ترین دلایل ریجکت ویزای تحصیلی آمریکا است.

بر‌خلاف بسیاری از کشورها که دانشجویان با دریافت ویزای تحصیلی اجازه کار پاره‌وقت و همزمان با تحصیل دارند، آمریکا به دانشجویان بین‌المللی این اجازه را نمی‌دهد. فقط با رعایت برخی شرایط خاص مانند دریافت مجوز از وزارت امنیت داخلی و بین‌المللی و پیدا کردن کار در داخل دانشگاه اجازه کار در آمریکا به مدت ۲۰ ساعت در هفته را خواهید داشت.

شرایط دریافت اقامت دائم بعد از پایان اعتبار ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا یک مجوز اقامت کوتاه‌مدت است که برابر با دوره تحصیلی دانشجو اعتبار دارد. بعد از پایان دوره تحصیل به دانشجویان برای پیدا کردن کار در این کشور فرصت ۱ ساله داده می‌شود. در‌صورتی‌که در این مدت توسط یک کارفرمای آمریکایی استخدام شوید، امکان تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری آمریکا (H1-B) را خواهید داشت. در‌صورتی‌که متقاضیان موفق به دریافت ویزای کاری آمریکا شوند، امکان درخواست برای اقامت دائم و گرین کارت آمریکا بعد از ۵ سال کار کردن در این کشور برای آن‌ها فراهم می‌شود.

نحوه دریافت اقامت پس از تحصیل در آمریکا را به طور کامل در این مقاله بخوانید.

پروسه دریافت ویزای تحصیلی آمریکا روند طولانی و پیچیده‌ای دارد. آکادمی اپلای برای هموار کردن این مسیر خدمات متعددی به متقاضیان ارائه می‌دهد و از ابتدا تا انتهای مسیر همراهتان خواهد بود. ابتدا با دریافت مشاوره رایگان، پرونده و شرایط شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت داشتن شرایط لازم، کلیه اقدامات برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا و پیش بردن روند کار توسط کارشناسان آکادمی اپلای انجام خواهد شد. 

برترین دانشگاه‌های کشور

سوالات متداول

۱- هزینه ویزای تحصیلی آمریکا شامل چه مواردی می‌شود؟

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا باید هزینه‌های مربوط به SEVIS FEE، ترجمه مدارک، هزینه فرم‌ها و صدور ویزای دانشجویی آمریکا و هزینه‌های سفر به کشور سوم جهت مصاحبه حضوری را پرداخت کنید.

۲- آیا امکان دریافت ویزای همراه برای دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا وجود دارد؟

کلیه افرادی که برای ویزای دانشجویی F، J و M آمریکا اقدام می‌کنند امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را خواهند داشت.

۳- مدت زمان اعتبار ویزای دانشجویی آمریکا چقدر است؟

به‌طور کلی مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی آمریکا به دوره تحصیلی افراد بستگی دارد و برابر با طول دوره تحصیل است.

4- آیا تحصیل رایگان در آمریکا امکان دارد؟

اگر دانشجویی بتواند موفق به دریافت بورسیه‌های تحصیلی آمریکا شود، در‌صورتی‌که بورسیه فول فاند باشد، امکان تحصیل به‌صورت رایگان در آمریکا را دارد.

5- آیا امکان تبدیل ویزای دانشجویی آمریکا به اقامت دائم وجود دارد؟

بله؛ بعد از پایان تحصیلات، در‌صورت دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی می‌توانید ویزای تحصیلی را به ویزای کاری آمریکا تغییر دهید و بعد از چند سال اقامت دائم آمریکا را دریافت کنید.

6- ویزای تحصیلی آمریکا از نوع سینگل است یا مولتی؟

در حال حاضر برای بسیاری از متقاضیان ایرانی تحصیل در آمریکا ویزای سینگل صادر می‌شود. یعنی اگر دانشجو به‌منظور دیدار با خانواده یا سفر از آمریکا خارج شود، برای ورود به آمریکا باید مجددا ویزا دریافت کند.در حال حاضر برای بسیاری از متقاضیان ایرانی تحصیل در آمریکا ویزای سینگل صادر می‌شود. یعنی اگر دانشجو به‌منظور دیدار با خانواده یا سفر از آمریکا خارج شود، برای ورود به آمریکا باید مجددا ویزا دریافت کند.

دانشگاه‌های معتبر دنیا
کانادا
Flag_of_Australia_(converted).svg
استرالیا
پرچم آمریکا
آمریکا
[wpdiscuz_comments]

به زودی همکاران و مشاوران ما با شما تماس میگیرند