این روزها، بسیاری از افراد تلاش میکنند تا برای ادامهتحصیل خود به خارج از کشور مهاجرت کنند. هر دانشگاهی، با توجه به کشور، رشته و شرایط خاص خود مدارک مختلفی را از دانشجویان درخواست میکند. در این میان، یکی از مدارکی که بسیاری از دانشگاهها از دانشجویان، مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی، درخواست میکنند، رزومه است. این رزومه، با آنچه برای درخواست کار ارسال میکنیم تفاوتهایی دارد که بسیاری از افراد ممکن است از آنها آگاه نباشند.
اگر شما هم قصد نوشتن رزومه دارید، در این مطلب همراه ما باشید تا روش صحیح رزومهنویسی برای اپلای را یاد بگیرید.
برخی از افراد، به اشتباه cv را معادل رزومه در نظر میگیرند؛ اما بهتر است بدانید که این دو تفاوتهایی با یکدیگر دارند. بهصورت کلی، تفاوتهای این دو اصطلاح در طولانی بودن، نوع استفاده و محتوای آنها است.
کارایی اصلی رزومهها، نشاندادن شایستگیهای افراد است و در آن موفقیتها، افتخارات و مهارتها گنجانده میشود. cv معمولا هنگامی استفاده میشود که قصد استخدام و کار در مشاغل دانشگاهی و آکادمیک، تحقیقات علمی و رشتههای پزشکی را که با گواهینامهها و اعتبارنامهها سروکار دارند، داشته باشیم.
علاوه بر این موارد، این دو در طول محتوا نیز با یکدیگر تفاوت دارند. معمولا رزومهها تنها 2 یا 3 صفحه هستند و افراد باید آنها را بهصورت خلاصه بنویسند تا با یک نگاه، بهراحتی بررسی شوند؛ اما cv میتواند طولانیتر باشد و تمام جزئیات را دربرگیرد.
در صورتی که قصد اپلای داشته باشید، میتوانید با بررسی سایت دانشگاه موردنظر خود، مدارک لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی را بررسی کنید. بسیاری از دانشگاهها در این بخش، از هر دو مورد بهصورت resume / CV نام بردهاند؛ بنابراین شما میتوانید هر دو را در بین مدارک خود ارسال کنید.
حتما بهخوبی میدانید که رزومه تحصیلی با کاری تفاوتهایی دارد. در یک رزومه کاری، هدف اصلی این است که نظر کارفرما را بهخود جلب کنیم و بتوانیم یک فرصت برای مصاحبه دریافت کنیم؛ بنابراین کارفرمایی که هزاران رزومه دریافت میکند، احتمالا ترجیح میدهد که رزومه شما مختصر، کوتاه و شامل کلیات سوابقتان باشد. برای نوشتن یک رزومه کاری، باید تمام سوابق خود را بهصورت کاملا واضح و روشن بنویسید. در عین حال، این روزمه باید تمامی تجربیات مهم و اطلاعات ضروری شما را نیز دربرگیرند.
در یک رزومه تحصیلی، هدف افراد نشاندادن دانش بالا و مهارتهای تخصصی در صنعت و مسائل مرتبط با آن است؛ بنابراین افرادی که سوابق آکادمیک مناسبی دارند، در رزومه از اطلاعات مربوط به مقالات، فعالیتهای تحقیقاتی و دانشگاهی خود مینویسند. رزومهنویسی برای اپلای، جزء این دسته است. معمولا این رزومهها در 1 یا 2 صفحه نوشته میشوند؛ اما ممکن است تا 4 صفحه نیز ادامه داشته باشند.
هنگامی که قصد رزومهنویسی برای اپلای را دارید، باید بدانید که دانشگاهها در این رزومه بهدنبال چه مواردی هستند تا بتوانید تمامی آنها را در رزومه خود بگنجانید.
هر رزومه، از قسمتهای مختلفی تشکیل میشود؛ بنابراین، درصورتی که احساس میکنید در یکی از بخشهای خود نسبت به رقبا وضعیت ضعیفتری دارید، میتوانید این ضعف خود را از طریق بخشهای دیگر جبران کنید. در حالت کلی، اطلاعاتی که باید در یک رزومه تحصیلی ذکر شوند عبارت هستند از:
در نظر داشته باشید که لزوما نیازی نیست که برای رزومه خود تمامی این موارد را داشته باشید؛ بلکه ممکن است در برخی از بخشها قویتر باشید و بتوانید مهارتهای خود را به دانشگاه نشان دهید.
برای اینکه بتوانید در هنگام نوشتن رزومه تحصیلی برای اپلای، حرفهای عمل کنید، باید نکات مهمی را مدنظر داشته باشید. در ابتدا بهتر است بدانید که برای نوشتن یک رزومه مناسب، باید قواعد خاصی را بهکار گیرید تا بتوانید خطاهای خود را به حداقل ممکن برسانید. مهمترین نکاتی که برای نوشتن رزومه در ادامه آورده شدهاند:
بهتر است بدانید که برای موفقیت بیشتر در هنگام رزومهنویسی برای اپلای، بهتر است شرایط کار یا دانشگاه موردنظر خود را بهخوبی بررسی کنید و با توجه به آن، یک نسخه رزومه اختصاصی تهیه کنید.
ممکن است نقاط مشترک زیادی در بین این موارد باشند؛ اما بهخاطر داشته باشید که توجه به جزئیات، تاثیر بسیار زیادی در موفقیت رزومه شما خواهد داشت.
فراموش نکنید، رزومه خوبی که احتمال بالایی برای موفقیت دارد، شامل ویژگیهای مختلفی است؛ بنابراین اگر فکر میکنید توانایی کافی برای نوشتن یک رزومه خوب و قوی ندارید، بهتر است به نمونههای مختلف موجود در اینترنت مراجعه کنید. شما میتوانید با بررسی نمونههای متنوع از افرادی که برای رشتههای مختلف اپلای کردهاند، نکات بسیار خوبی را استخراج کنید.
علاوه بر این، در صورت نیاز میتوانید از خدمات ما در موسسه آکادمی اپلای برای ساخت یک رزومه حرفهای و منحصربهفرد استفاده کنید.
هر فردی که قصد رزومهنویسی برای اپلای را داشته باشد، در قدم اول، بهدنبال یک ساختار کلی است تا بتواند رزومه خود را با توجه به آن، سازماندهی کند؛ بااینوجود بهتر است بدانید که نمیتوان بهصورت کلی و برای همه افراد، یک ساختار کلی تعیین کرد، چراکه این رزومه ممکن است با توجه به رشتهها یا موارد مختلف، ساختار متفاوتی داشته باشد. شما میتوانید رزومه خود را با توجه به نوع رشته یا پژوهشیبودن آن، به شکل متفاوتی بنویسید. بهطور کلی، رزومهها از بخشهای مختلفی تشکیل میشوند که در ادامه، به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم:
برای نوشتن یک رزومه قوی، منابع مختلفی در دسترس شما قرار دارند. یکی از بهترین منابع، اینترنت است؛ سایتهای اینترنتی بسیار خوبی وجود دارند که شما میتوانید رزومه خود را بهصورتی شکیل و زیبا در آنها بسازید. برخی از محبوبترین سایتهای رزومهساز، شامل curriculum.mobi، kyei.org یا cvbuilder.me میشوند. علاوه بر این، کانالهایی مانند applyforfree نیز در زمینه رزومهنویسی برای اپلای وجود دارند که میتوانید بهصورت کاملا رایگان از آنها کمک بگیرید.
در این مطلب، به بررسی نحوه نوشتن رزومه برای اپلای پرداختیم. رزومه، یکی از مدارک بسیار مهم هنگام اپلای است که افراد زیادی با نوشتن آن مشکل دارند. نکاتی که در این مطلب بررسی شد، به شما کمک میکنند تا بتوانید رزومه تحصیلی خود را بهصورت حرفهای بنویسید و تمامی موارد مهم را در آن مطرح کنید.
در صورت داشتن هرگونه پرسش پیرامون رزومهنویسی برای اپلای، میتوانید از طریق نظرات یا راههای ارتباطی دیگر با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول :
ما در این مطلب، به بررسی نحوه صحیح نوشتن رزومه برای اپلای پرداختیم. شما در صورت داشتن هرگونه پرسش در مورد رزومهنویسی ، میتوانید با متخصصان ما در آکادمی اپلای در ارتباط باشید.
رزومهها برای نشاندادن مهارتها و شایستگیهای افراد است و cv برای استخدام و کار در مشاغل دانشگاهی و آکادمیک است . ما در این مطلب آکادمی اپلای به طور جامع به تفاوت های نگارش رزومه و cv پرداختهایم برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را بخوانید.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه