جستجو
Close this search box.

اخذ ویزای دانشجویی ترکیه

اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید، اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نخستین کاری است که برای ورود به خاک این کشور باید انجام دهید. بدون این ویزا نمی‌توانید در این کشور اقامت قانونی داشته باشید و طبیعتا تحصیل و کار نیز برای شما غیر ممکن خواهد بود. فرآیند دریافت ویزای تحصیلی پس از اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر ترکیه آغاز می‌شود. اگر شما هم به فکر تحصیل در این کشور زیبا هستید، حتما تا پایان این مطلب با آژانس تحصیلی آکادمی اپلای همراه باشید.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
پذیرش تضمینی

آکادمی اپلای طرف قرارداد دانشگاه‌های معتبر در کشورهای مختلفی است و با توجه به این قراردادها، خدمات اخذ پذیرش در این دانشگاه‌ها به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هزینه‌ای از طرف ما دریافت نمی‌شود.

مشاوره تخصصی
تاریخ و ساعت مورد نظرتان را انتخاب کنید و به‌صورت آنلاین وقت مشاوره رزرو کنید تا با کارشناسان با تجربه ما، درباره بهترین گزینه متناسب با شرایط و اولویت‌های شما مشورت کنید. مشاوره هم به‌صورت تلفنی و هم به‌صورت حضوری قابل انجام است.
دانشگاه‌ها و کالج‌ها
لیست کاملی از دانشگاه‌ها، کالج‌ها، مدارس و موسسه‌های مناسب پذیرش را جمع‌آوری کرده‌ایم تا شما بتوانید به‌راحتی دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف را هم در یک‌جا مقایسه کنید و رشته موردنظر خودتان را انتخاب کنید.
فهرست عناوین نمایش

شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

بدیهی است که هر کسی نمی‌تواند به سادگی برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کند. این کار پیش‌نیازهایی دارد که پیش از شروع فرآیند اداری باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

در نخستین قدم لازم است از یکی از موسسات معتبر کشور ترکیه پذیرش بگیرید. هنگام درخواست ویزای دانشجویی ترکیه، باید نامه تایید دانشگاه را تحویل سفارت بدهید. علاوه بر این باید به سه شرط مهم هم توجه کنید:

  • سطح زبان ترکی یا انگلیسی؛
  • شرایط سنی؛
  • توانایی مالی.

در ادامه درباره هر یک از این شروط جهت مهاجرت تحصیلی به ترکیه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

سطح زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

اگر قصد دارید در دانشگاه‌های کشور ترکیه ادامه تحصیل دهید باید به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشید. سطح زبان موردنیاز برای اخذ ویزای دانشجویی ترکیه بستگی به دانشگاه و دوره تحصیلی دانشجو دارد. در صورتی که در دوره‌های انگلیسی‌زبان پذیرش گرفته‌اید، باید در آزمون‌های بین‌المللی IELTS یا TOEFL IBT شرکت کنید.

  • حداقل نمره موردنیاز در آزمون آیلتس برای مقطع کارشناسی حدود ۶ و بالاتر و برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، ۶.۵ و بالاتر است.
  • در آزمون تافل نیز باید حداقل نمره ۷۰ برای مقطع کارشناسی و ۷۸ برای مقطع کارشناسی ارشد را به دست آورید.

اگر قصد دارید به زبان ترکی در این کشور تحصیل کنید، باید ثابت کنید که تسلط شما به این زبان در حد B2 تا C1 است.

  • سطح B2 عموما برای دوره کارشناسی کفایت می‌کند اما برای ورود به مقاطع بالاتر باید دارای سطح C1 و حتی C2 باشید.
  • در اکثر موارد نتایج آزمون TOMER برای اثبات مهارت در زبان ترکی ملاک عمل قرار می‌گیرد.

گاهی ممکن است دانشگاهی یک رشته را به زبان انگلیسی ارائه دهد، اما از دانشجو انتظار داشته باشد که در سطح متوسط به زبان ترکی هم مسلط باشد. در این شرایط عموما ارائه مدرکی که نشان دهد در سطح A2 تا B1 زبان ترکی هستید کفایت می‌کند.

اگر مدرک زبان ندارید و می‌خواهید ویزای تحصیلی کشور ترکیه را دریافت کنید، باید بدانید که ریسک ریجکتی پرونده شما بسیار بالاست؛ مگر آنکه در سفارت به افسر پرونده اثبات کنید که مهارت زبانی کافی برای تحصیل در این کشور را دارید.

شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه عموما حداکثر سنی خاصی ندارد اما هنگام ورود به مقطع کارشناسی باید حداقل ۱۷ سال داشته باشید. کسانی که در سنین پایین‌تر قرار دارند عموما نمی‌توانند برای تحصیل در دانشگاه درخواست دهند و برای دریافت ویزای تحصیلی نیاز به اجازه والدین خواهند داشت.

افرادی که نیاز به بورسیه تحصیلی ندارند در هر سنی می‌توانند برای تحصیل در ترکیه اقدام کنند اما برای دریافت بورسیه باید به شروط موسسه‌ای که از شما حمایت می‌کند توجه داشته باشید.

تمکن مالی مورد نیاز برای ویزای تحصیلی ترکیه

دانشجویانی که قصد دارند تحصیلات خود را در کشور ترکیه ادامه دهند باید توانایی مالی تامین هزینه‌های تحصیل در این کشور را داشته باشند. به همین منظور متقاضی باید پرینت حساب خود یا حامی مالی را به سفارت ترکیه ارائه دهد.

تمکن مالی دانشجویانی که قصد دارند در ترکیه تحصیل کنند، بر اساس هزینه شهریه و زندگی نرمال در ترکیه تعیین می‌شود. به صورت میانگین، پرینت حساب باید نشان دهد که فرد توانایی تامین سالانه ۵۰۰۰ دلار به‌علاوه هزینه تحصیل خود را دارد.

در صورتی که موفق به دریافت بورسیه شوید می‌توانید با توجه به میزان حمایت مالی دریافتی، گواهی تمکن مالی ارائه دهید.

انواع ویزای تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف

ایرانیان می‌توانند برای تحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی کشور ترکیه اقدام کنند. البته فرآیند دریافت ویزای دانشجویی با دانش‌آموزی تفاوت‌هایی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

ویزای دانش‌آموزی برای تحصیل در مدارس ترکیه

دانش‌آموزان ایرانی می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند. دریافت ویزای دانش‌آموزی و تحصیل در مدرسه ابتدایی تا دبیرستان، نیازمند اجازه والدین و حضور آن‌ها به همراه دانش‌آموز در خاک ترکیه است. در صورتی که فرزند با یکی از والدین زندگی می‌کند یا قیم قانونی دارد، باید مدارک مربوط به طلاق، فوت والدین و قیومیت به سفارت ترکیه در ایران تحویل داده شود.

ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع کارشناسی

رشته‌های مقطع کارشناسی در ترکیه اغلب به زبان ترکی ارائه می‌شوند و به همین دلیل برای دریافت ویزای تحصیلی در بیشتر مواقع نیاز به مدرک زبان ترکی دارید. با این حال برخی موسسات خصوصی به زبان انگلیسی هم فعالیت می‌کنند. درخواست ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع کارشناسی برای افراد بالای ۱۷ سال امکان‌پذیر است. این ویزا عموما ۴ تا ۵ سال اعتبار دارد.

ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

یکی از رایج‌ترین انواع ویزای تحصیلی ترکیه، دریافت ویزا برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد است. در این مقطع می‌توانید با مدرک زبان انگلیسی یا ترکی برای دریافت ویزا اقدام کنید. فرایند دریافت ویزای تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد برای افرادی که توصیه‌نامه معتبر و رزومه کاری و پژوهشی قوی‌تری داشته باشند، راحت‌تر است. این ویزا بسته به طول تحصیل بین ۱.۵ تا ۳ سال معتبر است.

ویزای دانشجویی ترکیه در مقطع دکتری

در صورتی که قصد دارید برای مقطع دکتری در ترکیه اقدام کنید می‌توانید با مدارک سوابق تحصیلی، توصیه‌نامه و رزومه پژوهشی به سفارت مراجعه کنید. ویزای تحصیلی ترکیه در مقطع دکتری بسته به طول تحصیل حدود ۳ تا ۶ سال معتبر خواهد بود.

برای آشنایی بیشتر با شرایط تحصیل دکتری در ترکیه مطالعه کنید.

مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی ترکیه

برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه باید پس از اتمام فرایند اپلای دانشگاه به سفارت کشور ترکیه در ایران مراجعه کنید. در نخستین مراحل، ارائه مدارک زیر برای تشکیل پرونده و ارجاع به افسر پرونده الزامی است.

مقطع کارشناسی

  • مدرک دیپلم با ترجمه انگلیسی یا ترکی
  • گواهی معادل‌سازی مدرک دیپلم
  • نامه پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های دولتی یا خصوصی ترکیه
  • مدرک زبان انگلیسی یا ترکی (عموما بالاتر از سطح B2 در یکی از زبان‌ها)
  • پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار در زمان درخواست
  • مدارک و بلیت پرواز به ترکیه
  • گواهی تمکن مالی دانشجو یا حامی مالی او
  • عکس جدید رنگی در ابعاد پاسپورتی
  • مدارک محل اسکان دانشجو (خوابگاه، اجاره‌نامه یا سند ملکی)
  • فیش پرداخت هزینه‌های ویزا

مقطع کارشناسی ارشد

  • مدرک تحصیلی دوره کارشناسی با ترجمه انگلیسی یا ترکی
  • گواهی معادل‌سازی مدرک کارشناسی
  • نامه پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد موسسات معتبر ترکیه
  • ۱ توصیه‌نامه از استادان معتبر در دانشگاه مقصد
  • سایر مدارک مورد نیاز در مقطع کارشناسی در این مقطع هم لازم است.
با مطالعه مقاله پیشنهادی با شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه آشنا شوید.

مقطع دکتری

  • مدرک تحصیلی دوره کارشناسی ارشد با ترجمه انگلیسی یا ترکی
  • گواهی معادل‌سازی مدرک کارشناسی ارشد
  • نامه پذیرش در مقاطع دکتری موسسات معتبر ترکیه
  • ۲ توصیه‌نامه از استادان معتبر در دانشگاه مقصد
  • سایر مدارک مورد نیاز در مقطع کارشناسی ارشد در این مقطع هم لازم است.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. اخذ پذیرش از یک دانشگاه معتبر در کشور ترکیه و دریافت نامه پذیرش
  2. تکمیل مدارک شناسایی و تحصیلی دانشجو از جمله اصل مدرک مقطع پیشین، ریزنمرات، گواهی معادل‌سازی، پاسپورت و عکس دانشجو
  3. دریافت پرینت حساب و گواهی تمکن مالی از بانک یا اخذ بورسیه و دریافت نامه حمایت مالی از موسسات معتبر
  4. مراجعه به سفارت ترکیه در ایران و ارائه مدارک موردنیاز به صورت حضوری
  5. شرکت در جلسه حضوری با افسر سفارت و مصاحبه با او
  6. دریافت ویزای تحصیلی ترکیه پس از طی یک فرایند ۲۵ روزه
  7. سفر به ترکیه و دریافت تاییدیه اقامت از اداره پلیس محلی

مدت زمان انتظار برای دریافت وقت سفارت ویزای دانشجویی ترکیه

برای مراجعه به سفارت ترکیه در ایران باید وقت قبلی بگیرید. این فرآیند به دو صورت آنلاین و حضوری قابل پیگیری است. برای دریافت نوبت باید با مراجعه به سایت Konsolosluk.gov.tr/Visa زمان مراجعه حضوری را تعیین کنید. زمان انتظار حداقل ۲ هفته و حداکثر ۲ ماه طول می‌کشد.

این زمان بستگی به تعداد درخواست‌ها و وضعیت سفارت دارد، بنابراین هر چه زودتر درخواست خود را ثبت کنید بهتر است. البته می‌توانید با پرداخت هزینه بیشتر، درخواست نوبت فوری بدهید؛ اما اگر عجله ندارید، توصیه ما همان روند معمولی است.

مدت زمان پردازش درخواست ویزای دانشجویی ترکیه

 پس از تکمیل مدارک و طی کردن فرآیند اداری در سفارت ترکیه، حداقل ۳ روز و حداکثر ۲۵ روز طول می‌کشد تا ویزای تحصیلی شما صادر شود. در حقیقت برای دریافت ویزا از زمان دریافت نوبت تا تحویل ویزا، باید در حالت خوش‌بینانه حدود ۲ هفته و در حالت بدبینانه حدود ۳ ماه زمان در نظر داشته باشید.

هزینه‌ ویزای تحصیلی ترکیه

هزینه‌های ویزای تحصیلی ترکیه شامل چند بخش مختلف می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  • هزینه دریافت وقت از سفارت ترکیه و پردازش درخواست توسط سفارت: حدود ۷۵ دلار
  • خرید بیمه مسافرتی برای سفر به ترکیه حدود ۱۰۰۰ دلار
  • هزینه اثبات تمکن مالی به سفارت ترکیه حدود ۵۰۰۰ دلار

این هزینه‌ها ممکن است در هر سال تفاوت‌هایی داشته باشند؛ بنابراین پیش از ورود به مراحل ثبت‌نام اصلی حتما سایت رسمی سفارت ترکیه در ایران را چک کنید.

اطلاعات تکمیلی درباره شرایط خوابگاه‌های دانشجویی ترکیه را اینجا بخوانید.

دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی ترکیه

درخواست ویزای تحصیلی ترکیه به چند دلیل ممکن است رد شود:

  • مدارک تحصیلی دانشجو ناقص یا نامعتبر باشد.
  • دانشجو تمکن مالی یا بورسیه تحصیلی نداشته باشد.
  • تسلط دانشجو به زبان دوره‌ای که در آن پذیرفته شده است اثبات نشود.
  • دانشجو دارای سوء سابقه یا مشکل خروج از کشور باشد.

البته در چنین شرایطی فرد می‌تواند درخواست رفع ریجکتی بدهد و در مدتی که از سوی سفارت به او اعلام می‌شود مشکلات پرونده را حل کند.

شرایط کار با ویزای دانشجویی ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی

دانشجویانی که ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کرده باشند می‌توانند تحت شرایط خاص و با رعایت قوانین کشور ترکیه، مشغول به کار شوند. در صورتی که می‌خواهید در حین تحصیل یا پس از آن در ترکیه کار کنید، به شرایط و قوانین زیر توجه داشته باشید.

شرایط کار حین تحصیل

در صورتی که بخواهید با ویزای تحصیلی ترکیه مشغول به کار شوید باید چند نکته را در نظر بگیرید:

  • در مقطع کارشناسی، پیش از پایان سال اول تحصیل اجازه کار نخواهید داشت.
  • در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری محدودیتی برای شروع کار دانشجویی وجود ندارد.
  • سقف کار دانشجویی در ترکیه، ۳۰ تا ۳۵ ساعت در هفته به صورت پاره‌وقت است.
  • کار دانشجویی می‌تواند در فضای دانشگاه یا بیرون از آن باشد.

عموما تا زمانی که فعالیت کاری شما به روند تحصیل و نمرات آسیبی نزند، اجازه کار و کسب درآمد خواهید داشت.

شرایط کار پس از تحصیل

اعتبار ویزای تحصیلی ترکیه تا پایان دوره تحصیلی دانشجو خواهد بود. بنابراین دانشجویانی که قصد دارند پس از تحصیل در این کشور کار کنند باید به فکر دریافت ویزای کاری کشور ترکیه باشند. دانشجویان می‌توانند تا ۶ ماه پس از تحصیل در ترکیه به دنبال کار بگردند؛ پس از استخدام و دریافت توصیه‌نامه از یک کارفرمای معتبر، می‌توانید ویزای کاری بگیرید.

برای تحصیل رایگان، شرایط دریافت بورسیه‌های تحصیلی ترکیه را مطالعه کنید.

ویزای دانشجویی ترکیه و شرایط اخذ اقامت پس از اتمام تحصیل

اگر قصد دارید پس از پایان دوران تحصیل در ترکیه در این کشور اقامت دائمی داشته باشید، نمی‌توانید با ویزای دانشجویی به سکونت خود ادامه دهید. برای این کار سه راه پیش رو دارید:

  • از راه سرمایه‌گذاری و خرید ملک در ترکیه اقدام کنید (نیاز به حداقل ۲۵۰.۰۰۰ دلار)؛
  • کسب‌وکار خود را راه بیندازید و حداقل ۵۰ شهروند ترکیه‌ای را استخدام کنید؛
  • ویزای کاری بگیرید و ۸ سال در این کشور کار کنید تا به عنوان مقیم دائم شناخته شوید.

توجه داشته باشید در صورتی که برای تبدیل ویزای دانشجویی اقدام نکنید، بلافاصله اخطار خروج فوری از کشور ترکیه را دریافت خواهید کرد.

خدمات آکادمی اپلای برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

فرآیند دریافت ویزای تحصیلی از ترکیه پیچیدگی‌های حقوقی زیادی دارد. گاهی پرونده به دلایل خاصی ریجکت می‌شود و اصلاح آن نیاز به نظرات تخصصی دارد. با کمک وکلای ما در آژانس تحصیلی آکادمی اپلای می‌توانید ریسک رد درخواست را کاهش دهید و با خیالی آسوده برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه اقدام کنید.

نتیجه‌گیری

ویزای تحصیلی ترکیه مدرکی است که به شما اجازه می‌دهد تا پایان دوره تحصیل خود در این کشور اقامت قانونی داشته باشید. با این ویزا می‌توانید به صورت پاره‌وقت مشغول به کار شوید و هزینه‌های تحصیلتان را تامین کنید. در این مطلب به‌صورت کامل به تمام جزئیاتی که برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه نیاز دارید، پرداختیم.

اگر مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه را به پایان رسانده‌اید، همین امروز برای دریافت وقت از سفارت و تکمیل مدارک اقدام کنید تا زمان را از دست ندهید. برای دریافت مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا امکان دریافت ویزای تحصیلی ترکیه بدون مدرک زبان وجود دارد؟

خیر؛ مدرک زبان یکی از الزامات دریافت ویزای تحصیلی ترکیه است. تنها در صورتی که برای شرکت در دوره‌های آمادگی زبان درخواست داده باشید نیاز به مدرک زبان ندارید.

هزینه اخذ ویزای تحصیلی ترکیه چقدر است؟

هزینه دریافت وقت و اخذ ویزا حدود ۷۵ دلار است. تحصیل در ترکیه حدود ۲۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال هزینه خواهد داشت. همچنین باید حدود ۲۰۰۰ دلار برای هزینه‌های اولیه سفر و ۵۰۰۰ دلار برای گواهی تمکن مالی کنار بگذارید.

آیا تبدیل ویزای تحصیلی ترکیه به ویزای کاری پیش از به پایان رسیدن تحصیل امکان‌پذیر است؟

بله؛ در صورتی که دانشجو بتواند در یک موسسه معتبر استخدام شود می‌تواند با درخواست به کنسولگری ترکیه، ویزای تحصیلی خود را به کاری تبدیل کند. البته به دلیل تجربه کاری پایین در دوران دانشجویی و درگیری با تحصیل، بهتر است پس از این دوران ویزای کاری بگیرید.

چقدر طول می‌کشد برای ویزای تحصیلی ترکیه از سفارت وقت بگیریم؟

فرایند دریافت نوبت به صورت آنلاین انجام می‌شود و بین ۱۵ تا ۶۰ روز طول خواهد کشید.

دانشگاه‌های معتبر دنیا
کانادا
Flag_of_Australia_(converted).svg
استرالیا
پرچم آمریکا
آمریکا

به زودی همکاران و مشاوران ما با شما تماس میگیرند