جستجو
Close this search box.

اپلای چیست؟ مراحل، مدارک و نکات مهم

متقاضیان مهاجرت تحصیلی باید با فرایند اپلای، شرایط و مدارک لازم برای این کار آشنا شوند. برای مهاجرت تحصیلی در اولین قدم باید برای اپلای کردن در دانشگاه‌های مختلف، اقدام کنید. اپلای کردن به معنی ارسال درخواست پذیرش به دانشگاه مقصد است. شرایط و مدارک کلی برای انجام این فرایند در دانشگاه‌های کشورهای مختلف، یکسان است؛ بااین‌حال تفاوت‌هایی در جزئیات وجود دارد. گر متقاضی ادامه تحصیل در مقاطع مختلف و در کشورهای دیگر هستید، احتمالا سوال‌هایی در‌مورد اپلای کردن دارید. در این مقاله پاسخ همه سوا‌ل‌های خود را دریافت خواهید کرد. بعد از مطالعه این مطلب شناخت بیشتری از «اپلای چیست» به دست می‌آورید.

اپلای؛ ثبت درخواست برای تحصیل در دانشگاه‌های کشورهای خارجی

برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دیگر باید اپلای کنید؛ اپلای کردن به معنی کلیه فرایند ارسال درخواست و دریافت پذیرش از دانشگاه مقصد است. ارسال مدارک و ثبت‌نام نهایی دو مرحله اصلی از اپلای کردن به شمار می‌روند. اپلای کردن برای دانشگاه‌های خارجی در دو مرحله قبل و بعد از پذیرش انجام می‌شود. البته اصلی‌ترین مرحله اپلای مربوط به فرایند قبل از دریافت پذیرش است. این بخش شامل فرایندهایی از جمله آماده‌سازی و ارسال مدارک، پرداخت اپلیکیشن فی و پر کردن فرم درخواست پذیرش از دانشگاه مقصد است.

اپلای کردن از پیش‌نیازهای دریافت ویزای تحصیلی کشورهای مختلف است. بدون نامه دانشگاه، کالج، مدرسه و موسسه آموزشی مقصد، ویزای تحصیلی صادر نمی‌شود. علاوه‌بر ارائه نامه پذیرش از دانشگاه، برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا، آلمان، کانادا، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی باید مدارکی مثل پاسپورت، گواهی داشتن مهارت زبانی، رزومه و مدارک مربوط به تمکن مالی را ارائه دهید. بعد از دریافت ویزای تحصیلی، فرایند اپلای کردن با موفقیت تمام خواهد شد.

اپلای کردن؛ کلیه اقدامات مربوط به اخذ پذیرش از دانشگاه

مدارک لازم برای اپلای چیست؟

در اولین گام برای اپلای کردن باید مدارک لازم را فراهم و برای دانشگاه مقصد ارسال کنید. مدارک جزئی برای هر دانشگاه و حداقل استانداردها برای اخذ پذیرش متفاوت است. برای مثال فرم درخواست پذیرش از دانشگاه برای موسسه‌های آموزشی مختلف، متفاوت است. برای ثبت درخواست پذیرش باید این فرم‌ها را تکمیل و برای دانشگاه ارسال کنید. در این بخش قصد داریم مدارک کلی برای اپلای کردن را شرح دهیم.

  • پاسپورت معتبر
  • عکس پرسنلی
  • رزومه
  • فرم‌های ثبت‌نام دانشگاه
  • پرداخت اپلیکیشن فی
  • انگیزه‌نامه
  • توصیه‌نامه

آماده‌سازی کامل مدارک و ارسال پرونده بدون نقص باعث تسریع فرایند دریافت پذیرش خواهد شد. تکمیل پرونده در فرایند دریافت ویزا نیز تاثیرگذار خواهد بود. نقص پرونده و ارسال مدارک ناقص باعث افزایش احتمال ریجکت شدن پرونده می‌شود. ازاین‌رو برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی از دانشگاه‌های کشورهای مختلف و اخذ ویزای تحصیلی اتریش، آلمان، کانادا، ایتالیا، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی حتما برای تکمیل پرونده خود اقدام کنید.

تکمیل پرونده و ارسال مدارک؛ یکی از مراحل مهم برای اپلای کردن

آشنایی با مراحل اپلای کردن؛ هر مقطع تحصیلی مراحل متفاوتی دارد

به‌طورکلی مراحل اپلای کردن برای تحصیل در مقاطع مختلف یکسان هستند؛ در مقطع دکتری مصاحبه با استاد برای اخذ پذیرش نیز الزامی خواهد بود. برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه، سایر کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های آمریکای شمالی در مقطع دکتری باید با استادی که در زمینه رشته شما فعالیت می‌کند، مصاحبه انجام دهید. در ادامه این بخش به شرح کامل مراحل اپلای کردن می‌پردازیم.

انتخاب کشور و دانشگاه مقصد؛ اولین مرحله برای اپلای کردن

در اولین گام برای اپلای کردن و مهاجرت تحصیلی باید کشور و دانشگاه مقصد را انتخاب کنید. این انتخاب اهمیت بالایی دارد؛ چراکه آینده تحصیلی، مدارک مورد‌نیاز و امکان استفاده از بورسیه‌های تحصیلی را تا حدی مشخص می‌کند. البته شرایط استفاده از بورسیه‌ها و رسیدن به دانش مناسب در طول تحصیل به توانایی‌ها، رزومه و نحوه مطالعه دانشجو بستگی دارد. بااین‌حال برخی از کشورها شرایط تحصیلی راحت‌تری را برای رشته‌های مختلف ایجاد می‌کنند. برای مثال تحصیل مستر در فرانسه و آلمان یک ساله نیز امکان‌پذیر است؛ درحالی‌که زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بسیاری از کشورها دو سال به طول می‌انجاد.

تعیین دانشگاه مقصد؛ اولین مرحله از اپلای

علاوه‌بر موارد گفته شده، نحوه اپلای در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. وبسایت رسمی هر دانشگاه بهترین مرجعی است که برای شناخت شرایط اپلای کردن استفاده می‌شود. در برخی از کشورها باید قبل از ورود به دانشگاه در آزمون‌های خاصی شرکت کنید. برای مثال شرکت در آزمون SAT از شرایط و نحوه اپلای برای دانشگاه های امریکا به شمار می‌رود.

تعیین برنامه تحصیلی و استاد راهنما؛ دومین مرحله برای اپلای

بعد از انتخاب دانشگاه مقصد باید لیست برنامه‌های دانشگاه را بررسی کنید. همه دانشگاه‌ها لیست کاملی از رشته‌های مختلف را ارائه نمی‌دهند؛ بنابراین در هنگام دانشگاه مقصد حتما توجه داشته باشید که رشته تحصیلی موردنظر شما ارائه می‌شود. این نکته هنگام انتخاب دانشگاه نیز اهمیت دارد؛ به‌این‌ترتیب نیازی به صرف زمان برای انتخاب دوباره دانشگاه جدید نخواهید داشت. در این مرحله اگر متقاضی شرکت در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری هستید، باید استاد راهنما نیز انتخاب کنید. انتخاب استاد راهنما به شما در اخذ کمک هزینه تحصیلی نیز کمک خواهد کرد.

برای اپلای در دانشگاه مقصد، مدارک خود را آماده کنید

لیست مدارک و حداقل استانداردهای دانشگاه برای جذب دانشجو در سایت رسمی دانشگاه نوشته شده است. برای آشنایی کامل با مدارک موردنیاز و جلوگیری از ایجاد نقص در پرونده حتما به سایت رسمی دانشگاه مراجعه کنید. دقت داشته باشید که حداقل نمره‌های لازم برای مدارک زبان، معدل مقطع قبل و آزمون gre یا gmat در دانشگاه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. بعد از آماده‌سازی مدارک برای دانشگاه ارسال کنید.

ارسال پرونده تحصیلی؛ یکی از مراحل اصلی برای اپلای کردن

انتظار برای دریافت پاسخ از دانشگاه؛ زمان پاسخگویی دانشگاه متفاوت است

بعد از ارسال مدارک و پرداخت اپلیکیشن فی باید منتظر جواب دانشگاه بمانید. این زمان برای دانشگاه‌های مختلف، کمی متفاوت است. علاوه‌بر دانشگاه، مقطع تحصیلی نیز بر مدت زمان انتظار برای دریافت پاسخ اپلای تاثیرگذار خواهد بود. اگر جواب دریافتی از دانشگاه مبنی بر تایید درخواست شما باشد، باید برای ثبت‌نام نهایی و اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید.

نحوه اپلای برای دانشگاه‌ها در کشورهای اتحادیه اروپا

در انگلستان، اکثر دانشگاه‌ها درخواست شما را فقط از طریق سیستم UCAS برای مدرک لیسانس می‌پذیرند.  اگر برای برنامه تحصیلات تکمیلی درخواست دهید، می‌توانید تمام مدارک را از طریق وب سایت خود دانشگاه یا از طریق سیستم UKPASS ارسال کنید. در ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و آلمان، باید مراحل پیش از درخواست را طی کنید و معیارهای واجد شرایط بودن تحصیلات قبلی خود را بررسی کنید.

اکثر کشورهای منطقه اقتصادی اروپا به یک آزمون ورودی نیاز دارند که ممکن است یک آزمون کتبی باشد. باتوجه‌به رشته انتخاب شما، ممکن است به گذراندن برخی از آزمون‌های ممیزی نیز نیاز داشته باشید. برای مثال در سوئیس، گواهینامه‌های آموزش از راه دور، گواهی مدارس شبانه یا دبیرستان‌های پاره وقت توسط دانشگاه‌های سوئیس به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

چگونه برای دانشگاه‌های استرالیا اپلای کنیم؟

استرالیا یک سیستم مفید برای جذب و کمک به دانشجویان بین‌المللی در فرایند اپلای در نظر گرفته است.  استرالیا از طریق وب‌سایت UAC، مشاوران/کارگزاران آموزشی را در همه کشورها ارائه می‌کند که جزئیات و اطلاعات کاملی را در مورد درخواست برای یک دانشگاه به دانشجویان بین‌المللی آینده ارائه می‌دهند.

هزینه اپلای کردن چقدر است؟

مهم‌ترین هزینه اپلای کردن، هزینه‌ای است که به ازای بررسی پرونده خود به دانشگاه پرداخت می‌کنید. این مقدار ممکن است تا ۱۰۰ دلار افزایش یابد. برای اطلاع از هزینه دقیق اپلای کردن در دانشگاه‌های مختلف به سایت مرکز آموزشی مورد نظر مراجعه کنید. البته هزینه اپلای به اپلیکیشن فی ختم نمی‌شود.

برای آماده‌سازی مدارک نیز باید هزینه‌ای را در نظر بگیرید. آزادسازی مدرک از دانشگاه دولتی باتوجه‌به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت و تقریبا بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون است. اخذ مدرک زبان آیلتس نیز هزینه‌ای برابر با ۲۰۵ دلار دارد. توجه داشته باشید که همه مدارک ارسالی به دانشگاه باید ترجمه شوند. هزینه ترجمه مدارک نیز به هزینه‌های لازم برای اپلای کردن اضافه می‌شود.

پرداخت اپلیکیشن فی؛ هزینه اپلای برای دانشگاه‌های خارجی

نکات مهم برای ثبت درخواست پذیرش در دانشگاه‌های خارجی

برای اپلای کردن در دانشگاه‌های خارجی باید مدارک را طبق استانداردهای دانشگاه ارسال کنید. در کنار تکمیل پرونده، در نظر داشتن نکاتی برای افزایش شانس دریافت پذیرش به شما در مسیر مهاجرت تحصیلی کمک خواهد کرد. در ادامه این بخش به بررسی نکات مهم برای دریافت پذیرش از دانشگاه می‌پردازیم. فراموش نکنید که رعایت کردن این نکات ممکن است شما را در لیست واجدین شرایط دریافت بورسیه نیز قرار دهد.

محدود نکردن انتخاب‌های دانشگاه؛ برای چند دانشگاه درخواست بفرستید

فقط برای یک دانشگاه درخواست نفرستید؛ بدیهی است که شانس شما برای اخذ پذیرش از میان ۵ دانشگاه با احتمال بیشتری نسبت به دریافت پذیرش از یک دانشگاه انجام می‌شود. خوشبختانه تعدد مراکز تحصیلی در خارج از کشور به شما امکان اپلای برای چند دانشگاه در یک شهر را فراهم می‌کند.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه، یک انگیزه‌نامه عالی بنویسید

انگیزه‌نامه یکی از مدارک مورد‌نیاز برای اپلای کردن است. انگیزه‌نامه هدف شما را از انتخاب دانشگاه برای تحصیل و اهداف آتی را نشان می‌دهد؛ این نکته باعث ترغیب مسئولین دانشگاه برای تایید درخواست شما خواهد شد. البته نباید در انگیزه‌نامه اغراق کنید ولی حتما به نکاتی که بر تایید شدن شما موثر هستند، تاکید کنید. ارائه انگیزه‌نامه قوی، شانس شما را برای تحت تاثیر قرار دادن استاد و دانشگاه و در آخر دریافت بورسیه تحصیلی افزایش خواهد داد.

در انگیزه‌نامه باید سعی کنید تا حد امکان صادق باشید و کلیه تجربیات خود را که با الزامات تحصیلی و برنامه تحصیلی آینده شما مرتبط است به اشتراک بگذارید. مطمئن شوید که توضیح داده‌اید چرا تحصیل در آن دانشگاه برای شما بسیار مهم است.

اپلای کردن؛ اولین قدم مهم در مهاجرت تحصیلی

در این مقاله به بررسی کامل مفهوم و مراحل ثبت درخواست برای دانشگاه‌های خارجی پرداتیم تا بدانیم «اپلای چیست». اپلای به کلیه فرایند ثبت درخواست برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کشورهای خارجی گفته می‌شود. برای اپلای به مدارکی ازجمله پاسپورت، ریزنمرات مقطع قبلی، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه و نمره زبان معتبر دارید. زمان اپلای کردن برای دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است؛ بااین‌حال اکثر دانشگاه زمان‌بندی آگوست تا ژانویه را برای اپلای دانشجویان بین‌المللی در نظر گرفته‌اند.

برای اپلای کردن باید هزینه آماده‌سازی مدارک و اپلیکیشن فی را پرداخت کنید. معمولا هزینه اپلیکیشن فی بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار است که برای بررسی پرونده به دانشگاه می‌پردازید. اگر سوالی در‌مورد فرایند اپلای کردن در مهاجرت تحصیلی دارید، در قسمت کامنت‌ها از ما بپرسید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخگویتان باشیم.

دیدگاه‌ها

  • هنوز دیدگاهی برای این صفحه ثبت نشده است. دیدگاه اول را ثبت کنید.
  • افزودن دیدگاه

    به زودی همکاران و مشاوران ما با شما تماس میگیرند