جستجو
Close this search box.

شرایط تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه چیست؟

تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه فرصت خوبی برای کسب دانش لازم در این رشته، ورود به بازار کار پردرآمد آن و شروع روند مهاجرت است. در صورتی که بخواهید در این کشور ادامه تحصیل دهید باید از نظر سوابق تحصیلی، سطح زبان ترکی و انگلیسی، توان مالی و وضعیت خروج از کشور، شرایط لازم را داشته باشید. علاوه بر این، آشنایی با گرایش‌ها و واحدهای درسی رشته اتاق عمل نیز می‌تواند کمک زیادی برای ورود به این حوزه بسیار به شما بکند.

اگر به رشته اتاق عمل علاقمند هستید و دوست دارید در کشور ترکیه ادامه تحصیل دهید، حتما با این مطلب همراه باشید.

گرایش‌های رشته اتاق عمل در ترکیه

رشته اتاق عمل در ترکیه دارای گرایش خاصی نیست؛ دانشجویان کارشناسی این رشته اصول خاص آن را می‌آموزند. ممکن است برای حضور در جراحی‌های مختلف مانند جراحی کودکان، جراحی تخصصی چشم، جراحی مغز و اعصاب و سایر موارد، دروس متنوعی ارائه شود اما همه این موارد در گرایش اصلی رشته اتاق عمل جای می‌گیرند.

دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند وارد حوزه‌های دیگر رشته‌های پیراپزشکی مانند پرستاری، فیزیوتراپی، دستیار جراحی و… شوند.

با مطالعه مقاله پیشنهادی با شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه آشنا شوید.

دروس رشته اتاق عمل در ترکیه

دروس رشته اتاق عمل در ترکیه تلفیقی از دروس رشته‌های پزشکی، پرستاری و جراحی است. یک تکنسین اتاق عمل باید به خوبی با ابزارها، شرایط اورژانسی و نکات کلیدی و مهم در حین و پس از جراحی آشنایی داشته باشد. به همین منظور اغلب دانشجویان این رشته باید واحدهای درسی زیر را پشت سر بگذارند:

  • اصول عمل جراحی
  • آناتومی برای جراحی
  • فیزیولوژی برای جراحی
  • فارماکولوژی برای جراحی
  • تشخیص از راه دور و تصویربرداری پزشکی
  • مدیریت درد و بیهوشی
  • عفونت‌شناسی و کنترل عفونت در اتاق عمل
  • تجهیزات پزشکی و استفاده از آنها در اتاق عمل
  • مدیریت خون و مشکلات خون در اتاق عمل
  • مدیریت بیماران پس از جراحی و مراقبت‌های پس از جراحی

شرایط پذیرش برای تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

شرایط پذیرش برای تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

اگرچه رشته اتاق عمل در ترکیه به اندازه رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و پرستاری پرمتقاضی نیست، اما همچنان برای ورود به آن باید دارای شرایط خاصی باشید. فهرست شرایط ورود به هر دانشگاه هنگام ارسال درخواست اپلای در سایت رسمی همان دانشگاه قابل مشاهده است.

اغلب موسسات کشور ترکیه برای تحصیل در این رشته شرایط زیر را ملاک عمل قرار می‌دهند:

  • شرکت در آزمون‌های صلاحیت عمومی YOS به زبان ترکی یا SAT و ACT به زبان انگلیسی
  • تسلط به زبان ترکی در حد B2 یا زبان انگلیسی در سطح C1؛ برای اثبات مهارت در این زبان‌ها، شرکت در آزمون‌های بین‌المللی همچون آیلتس، تافل یا تومر (آزمون زبان ترکی) الزامی است.
  • برای تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه باید معدل مقطع پیشین شما بر اساس معیارهای GPA، حدود ۲ تا ۲.۵ از ۴ باشد. این مقدار برابر معدل ۱۲ در ایران است. البته معدل‌های بالاتر فرصت بیشتری برای قبولی در دانشگاه‌های دولتی و معتبر ترکیه خواهند داشت.

مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی رشته اتاق عمل در ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه برای پذیرش دانشجو در رشته اتاق عمل، مدارک شناسایی و تحصیلی او را بررسی می‌کنند تا صلاحیت فرد را برای ورود به کشور ترکیه تایید کنند. فهرست مدارک موردنیاز هر دانشگاه در سایت رسمی خود دانشگاه منتشر می‌شود.

عموما برای اپلای رشته اتاق عمل در ترکیه به مدارک زیر نیاز دارید:

  • پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار در زمان ارسال درخواست
  • مدرک تحصیلی مقطع پیشین به صورت ترجمه انگلیسی به همراه ریزنمرات
  • تکمیل فرم درخواست پذیرش دانشگاه مقصد
  • عکس جدید رنگی در ابعاد پاسپورتی
  • گواهی قبولی در آزمون‌های صلاحیت عمومی همچون YOS ،SAT یا ACT
  • مدرک آیلتس یا تافل برای زبان انگلیسی و مدرک تومر برای زبان ترکی با حداقل نمره مورد نیاز دانشگاه مقصد

با توجه به این‌که رشته اتاق عمل نیاز به توان فیزیکی و روانی خاصی دارد، برخی دانشگاه‌ها ممکن است از دانشجویان بخواهند در کنار سایر مدارک، گواهی سلامت نیز ارائه دهند. همچنین در صورتی که در دوره‌های شهریه‌پرداز پذیرفته شوید، نیاز به گواهی تمکن مالی نیز خواهید داشت؛ مگر اینکه بتوانید بورسیه تحصیلی بگیرید و از پرداخت شهریه معاف شوید.

اطلاعات تکمیلی درباره شرایط خوابگاه‌های دانشجویی ترکیه را اینجا بخوانید.

مدرک زبان معتبر برای تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه در دانشگاه‌های دولتی این کشور تنها به زبان ترکی امکان‌پذیر است. دانشجویانی که قصد تحصیل در این رشته را دارند، باید در آزمون TOMER نمره بالاتر از ۷۰ یا همان سطح B2 را به دست آورند. این نمره برای ورود به مقطع کاردانی و کارشناسی رشته خدمات اتاق عمل کفایت می‌کند اما برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، باید سطح خود را به C1 برسانید.

دانشگاه‌ها و مراکز خصوصی کشور ترکیه رشته اتاق عمل را به زبان انگلیسی نیز ارائه می‌دهند. توجه داشته باشید که با تحصیل به این زبان، فرصت شما برای برقراری روابط اجتماعی و اشتغال در ترکیه به شدت کاهش خواهد یافت. مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶ و مدرک تافل با نمره ۷۵ و بالاتر از آن در اغلب موسسات ترکیه مورد پذیرش است.

معادل سازی مدرک رشته اتاق عمل در ترکیه

از آن‌جایی که سیستم آموزشی ایران و ترکیه با یکدیگر منطبق نیستند، برای تحصیل در این کشور باید مدرک تحصیلی مقطع پیشین خود را معادل‌سازی کنید. برای انجام این کار، لازم است مدارک زیر را تحویل سازمان YOK ترکیه بدهید:

  • مدارک شناسایی دانشجو
  • مدرک تحصیلی مقطعی که نیاز به معادل‌سازی دارد
  • ریزنمرات و واحدهای درسی گذرانده دانشجو در مقطع مورد نظر
  • فیش پرداخت هزینه معادل‌سازی

پس از انجام این مراحل، مدرک شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و واحدهای درسی که گذرانده‌اید، با واحدهای درسی کشور ترکیه انطباق داده می‌شوند. در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، می‌توانید در ترکیه ادامه تحصیل دهید.

نکته: فرآیند معادل‌سازی برای کسانی که مدرک رشته اتاق عمل را در ایران یا کشورهای دیگر دریافت کرده‌اند و قصد کار در ترکیه را دارند نیز الزامی است.

هزینه‌های تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

تحصیل در رشته اتاق عمل در ترکیه بسته به مقطعی که وارد آن می‌شوید هزینه‌های خاص خود را دارد. هزینه تحصیل در هر دانشگاه بر اساس قوانین همان دانشگاه تعیین می‌شود. به عنوان مثال دوره کاردانی اتاق عمل در دانشگاه استانبول کنت حدود ۱۶۰۰ دلار در سال است.

در فهرست زیر می‌توانید شهریه رشته خدمات اتاق عمل در برخی دانشگاه‌ها را مشاهده کنید:

نام دانشگاه شهریه سالانه به دلار 
دانشگاه آنکارا ۷۴۸ دلار
دانشگاه باشکنت ۱.۷۹۶ دلار
دانشگاه استانبول مدیپول ۱.۱۲۲ دلار
دانشگاه باهچه شهیر ۱.۳۶۲ دلار
دانشگاه مارمارا ۱۴۰ دلار

تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی و دوره‌هایی که به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند هزینه بیشتری دارد اما عموما شهریه این رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی از ۱.۸۰۰ دلار در سال فراتر نمی‌رود.

در مقطع کارشناسی ارشد شهریه‌ها بالاتر است؛ بنابراین، در صورتی که بخواهید در موسسات خصوصی ترکیه وارد این مقطع شوید باید برای پرداخت ۲۰.۰۰۰ تا ۲۵.۰۰۰ دلار شهریه سالانه آمادگی داشته باشید.

طول مدت تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

تحصیل در رشته اتاق عمل در ترکیه در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد امکان‌پذیر است و طول مدت تحصیل در این رشته به شرح زیر است:

  • دوره کاردانی این رشته ۲ سال طول می‌کشد و پس از آن می‌توانید به راحتی وارد بازار کار شوید.
  • دوره کارشناسی اتاق عمل نهایتا ۴ سال به طول می‌انجامد.
  • دوره کارشناسی ارشد این رشته حدود ۱.۵ تا ۲ سال خواهد بود.

اغلب دانشجویان این رشته پس از تحصیل در مقطع کاردانی یا نهایتا کارشناسی وارد بازار کار می‌شوند و در صورت تمایل به تحصیل در مقاطع تکمیلی، گرایش‌های دیگری را انتخاب می‌کنند.

بورسیه و فول فاند رشته اتاق عمل در ترکیه

تحصیل در رشته اتاق عمل به خصوص در مقطع کاردانی و کارشناسی هزینه سنگینی ندارد، اما این باعث نمی‌شود که استفاده از بورسیه‌های متنوع کشور ترکیه وسوسه‌برانگیز نباشد! برای استفاده از کمک‌هزینه‌های تحصیلی جهت تحصیل در رشته اتاق عمل می‌توانید برای بورسیه‌های موسسه Turkiye Burslari درخواست دهید. این موسسه به دولت ترکیه وابسته است و از تمام دانشجویان بین‌المللی واجد شرایط حمایت می‌کند.

علاوه بر بورسیه دولتی می‌توانید پس از ۲ ترم تحصیل در دانشگاه مقصد، برای بورسیه‌های دانشگاهی نیز درخواست دهید. برای استفاده از این گزینه باید جزء نفرات برتر دانشگاه در رشته تحصیلی خود باشید.

دانشجویانی که سوابق تحصیلی درخشانی دارند، در پروژه‌های علمی و پژوهشی فعال هستند، معدل بالاتر از ۳ (از ۴ نمره) دارند و تمکن مالی آن‌ها پایین است، فرصت بیشتری برای دریافت بورسیه تحصیلی خواهند داشت.

0 تا 100 شرایط بورسیه‌های تحصیلی ترکیه را در این مقاله بخوانید.

شرایط ویزای همراه دانشجویی در ترکیه

افرادی که برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه در رشته اتاق عمل اقدام می‌کنند باید حداقل ۲ تا ۳ سال در این کشور اقامت داشته باشند. این موضوع برای کسانی که وابستگی خانوادگی دارند بسیار دشوار خواهد بود. دریافت ویزای همراه دانشجویی برای اعضای خانواده بهترین راه برای حل این مشکل است.

دانشجویان بین‌المللی می‌توانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه دریافت کنند. با این ویزا، اعضای خانواده تا پایان تحصیل دانشجو امکان اقامت قانونی در ترکیه را خواهند داشت.

شرایط کار در حین تحصیل و بعد از تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

یکی از مزایای تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه این است که در نهایت مدرکی دریافت خواهید کرد که در ایران و دیگر کشورهای جهان معتبر است؛ بنابراین برای ورود به بازار کار پس از تحصیل مشکلی نخواهید داشت.

عموما دانشجویان رشته اتاق عمل در ترکیه نمی‌توانند حین تحصیل در حوزه تخصصی خود کار کنند، مگر اینکه مدرک کاردانی یا کارشناسی این رشته را دریافت کرده باشند؛ اما کار به صورت پاره وقت در مشاغل دانشجویی دیگر تا ۳۰ ساعت در هفته امکان‌پذیر است.

پس از پایان تحصیل، با دریافت توصیه‌نامه از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و اخذ ویزای کاری می‌توانید در ترکیه کار کنید. حقوق رشته اتاق عمل در ترکیه بسته به مدرک تحصیلی، محل کار و میزان تخصص هر فرد متفاوت است.

درآمد تکنسین اتاق عمل در ترکیه به صورت میانگین، ماهانه ۱۷.۵۰۰ لیر است. این درآمد برای افرادی که تخصص بیشتری داشته باشند می‌تواند به ۲۷.۱۰۰ لیر در ماه نیز برسد. عموما افرادی که بیش از ۵ سال سابقه کار دارند یا مدرک تحصیلی آن‌ها بالاتر از کارشناسی است، می‌توانند به راحتی بیش از ۱۸.۰۰۰ لیر در ماه درآمد داشته باشند.

وضعیت اقامت پس از تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه

اگر دوست دارید پس از تحصیل در رشته اتاق عمل همچنان در ترکیه بمانید، ۲ راه خواهید داشت:

  • در صورتی که دانشجوی کاردانی یا کارشناسی هستید می‌توانید برای تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کرده و ویزای تحصیلی ترکیه خود را تمدید کنید.
  • اگر قصد ادامه تحصیل ندارید، در بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی ترکیه یک شغل تمام‌وقت پیدا کرده و ویزای کاری این کشور را دریافت کنید.

در حالت اول اقامت شما موقت است اما در حالت دوم، پس از ۸ سال کار و پرداخت بیمه و مالیات می‌توانید اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کنید.

بهترین دانشگاه‌های رشته اتاق عمل در ترکیه

بهترین تخصص زمانی به دست می‌آید که در بهترین دانشگاه تحصیل کرده باشید. اگر قصد اپلای رشته اتاق عمل در ترکیه را دارید، دانشگاه‌های زیر را در صدر انتخاب‌های خود قرار دهید:

برای آشنایی بیشتر با دانشگاه‌های ترکیه مطالعه کنید.

مشاوره مهاجرتی آکادمی اپلای برای تحصیل در رشته رشته اتاق عمل در ترکیه

رشته اتاق عمل در ترکیه در دانشگاه‌های محدودی ارائه می‌شود و ظرفیت پذیرش دانشجویان بین‌المللی در آن پایین‌تر از سایر رشته‌ها است. به همین دلیل برای ورود به آن باید به خوبی با دانشگاه‌های ترکیه و راه و چاه اپلای به این کشور آشنایی داشته باشید.

در صورتی که در این زمینه تجربه کافی ندارید، کارشناسان آژانس تحصیلاتی آکادمی اپلای در هر شرایطی آماده راهنمایی و کمک به شما هستند.

جمع‌بندی

رشته اتاق عمل یکی از رشته‌های پردرآمد حوزه پیراپزشکی است. دانشجویان این شاخه پس از پایان دوره کاردانی می‌توانند به سرعت وارد بازار کار شوند و با تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، تخصص و درآمد خود را افزایش دهند. تحصیل رشته اتاق عمل در ترکیه برای کسانی که به فرهنگ و فضای علمی این کشور علاقه‌مند هستند گزینه مناسبی است.

در این مطلب شرایط عمومی و اختصاصی ورود به رشته اتاق عمل در کشور ترکیه را بررسی کردیم. در صورت تمایل به تحصیل در این رشته همین حالا با وکلای ما در آژانس تحصیلاتی آکادمی اپلای تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ها

  • هنوز دیدگاهی برای این صفحه ثبت نشده است. دیدگاه اول را ثبت کنید.
  • افزودن دیدگاه

    به زودی همکاران و مشاوران ما با شما تماس میگیرند