دنیای هنر همیشه جذابیتهای خاص خودش را دارد. گرافیک، تلفیقی از هنر، تکنولوژی و تجارت است. تحصیل گرافیک در ترکیه طرفداران زیادی دارد؛ زیرا شهریه دانشگاههای این کشور نسبت به اروپا و آمریکا کمتر بوده، هزینه زندگی آن شبیه به ایران است و بازار کاری بسیار خوبی هم در کشورهای توسعهیافته دارد. دانشجویان گرافیک خیلی سریع میتوانند به صورت پروژهای کسب درآمد را آغاز کنند یا در شرکتهای بزرگ و کوچک مشغول به کار شوند. اگر به دنیای هنر علاقمند هستید، با ما همراه باشید تا با شرایط تحصیل گرافیک در ترکیه بیشتر آشنا شویم.
رشته گرافیک در دسته رشتههای هنرهای زیبا قرار دارد. این رشته که به نام ارتباط تصویری نیز شناخته میشود، در مقطع کارشناسی گرایش خاصی ندارد. در این مقطع دانشجویان به آموزش درک هنری، عکاسی، اصول رنگها، طراحیهای مختلف و امور رسانه میپردازند. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، گرایشها متنوعتر میشوند و دانشجویان میتوانند در یکی از حوزههای زیر ادامه تحصیل دهند:
برای اینکه در رشته گرافیک در ترکیه تخصص لازم را به دست آورید، باید در زمینه تصویرسازی، طراحی لوگو، ساخت پوستر، تایپوگرافی، رنگها و حتی امور مربوط به بازاریابی و تجارت اطلاعات کسب کنید.
مهمترین دروس این رشته شامل موارد زیر هستند:
برای تحصیل گرافیک در ترکیه باید شرایط زیر را داشته باشید تا به مرحله ارسال درخواست برسید:
مدرک زبان: رشته گرافیک به دو زبان انگلیسی و ترکی در کشور ترکیه تدریس میشود. برای ورود به این رشته باید به سطح B2 تا C1 یکی از این دو زبان رسیده باشید. برای اثبات توانایی در یکی از این دو زبان، لازم است در آزمونهای بینالمللی شرکت کنید و نمره لازم را به دست آورید.
شرط معدل: تحصیل گرافیک در ترکیه در مقطع کارشناسی نیاز به معدل بالای ۱۰ دارد. در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز معدل مقطع قبلی دانشجو باید بالای ۱۲ باشد. حتما به این نکته توجه کنید که این اعداد، به حداقلهای لازم اشاره میکنند و معدلهای بالاتر، احتمال پذیرش بسیار بیشتری خواهند داشت.
آزمون ورودی: دانشگاههای دولتی ترکیه برای پذیرش دانشجویان خارجی، آزمونی به نام YOS برگزار میکنند. این آزمون، هوش عمومی، درک ریاضی و مهارت زبان ترکی دانشجو را میسنجد. حداقل نمره قبولی در آزمون YOS برای رشته گرافیک، بالاتر از ۶۵ است. نتیجه آزمون یوس تا ۲ سال اعتبار دارد. در صورتی که دانشجویی قصد داشته باشد به زبان انگلیسی در کشور ترکیه تحصیل کند، میتواند به جای یوس، در آزمون SAT شرکت کند. این آزمون بیشتر در موسسات خصوصی ترکیه اعتبار دارد و حداقل نمره قبولی در آن، ۱۰۰۰ است.
اپلای گرافیک در ترکیه بسته به مقطع و دانشگاه، نیاز به مدارک خاصی دارد. در فرایند ثبتنام میتوانید فهرست مدارک مورد نیاز را از سایت دانشگاه دریافت کنید. بهتر است پیش از آغاز زمان درخواست، مدارک زیر را آماده کنید تا دچار کمبود وقت نشوید:
توصیه کارشناسان مهاجرتی این است که برای تحصیل در ترکیه، زبان رسمی خود این کشور را انتخاب کنید؛ زیرا برقراری روابط اجتماعی و ورود به بازار کار با این زبان بسیار سادهتر است. با این حال، دورههایی هم وجود دارند که رشته گرافیک را به زبان انگلیسی ارائه میدهند.
برای تحصیل در ترکیه باید از یکی از راههای زیر، مهارت خود را در زبان ترکی یا انگلیسی ثابت کنید:
راه سوم، رایجترین روش برای اثبات مهارتهای زبانی است. دانشگاههای ترکیه برای پذیرش دانشجو در رشته گرافیک، مدرک آزمون TOMER ترکی و IELTS و TOEFL انگلیسی را میپذیرند. در جدول زیر میتوانید حداقل نمره قبولی در این آزمونها را مشاهده کنید:
نام آزمون | نمره قبولی |
---|---|
TOMER | ۷۰ تا ۷۹ برای کارشناسی و ۸۰ تا ۸۹ برای کارشناسی ارشد و دکتری |
IELTS | حداقل ۶ برای کارشناسی و حداقل ۶.۵ برای کارشناسی ارشد و دکتری |
TOEFL | حداقل ۷۰ برای کارشناسی و حداقل ۷۸ برای کارشناسی ارشد و دکتری |
مدرک تحصیلی دانشجویان مهاجر با مدارک تحصیلی کشور ترکیه مطابقت ندارد. به همین منظور، سازمان ارزیابی مدارک YOK طی یک فرایند ۳ تا ۶ ماهه، این مدارک را معادلسازی میکند. با این کار، واحدهای درسی گذرانده در کشورهای دیگر با واحدهای درسی کشور ترکیه مطابقت داده میشوند تا در نهایت، دانشجو بتواند در ترکیه مشغول به تحصیل یا کار شود.
برای فرایند معادلسازی یا دنکلیک، به مدارک زیر نیاز دارید:
اگر اعتبار دانشگاه برایتان مهم است و میخواهید به خوبی برای ورود به بازار کار آماده شوید، یکی از دانشگاههای زیر را برای تحصیل گرافیک در ترکیه انتخاب کنید:
دانشجویان خارجی که برای تحصیل گرافیک در ترکیه مهاجرت میکنند، باید سالانه بین ۲.۲۰۰ تا ۱۵.۰۰۰ دلار شهریه بپردازند. این هزینه بسته به دانشگاه محل تحصیل و زبان انتخابی متغیر است. دانشگاههای دولتی سالانه بین ۲.۰۰۰ تا ۵.۰۰۰ دلار و موسسات خصوصی بین ۵.۰۰۰ تا ۱۵.۰۰۰ دلار هزینه دارند. دورههای گرافیک در ترکیه به ندرت به زبان انگلیسی ارائه میشوند و عموما نسبت به دورههای ترکی شهریه بالاتری دارند.
در جدول زیر میتوانید شهریه مشهورترین دانشگاههای ترکیه را مشاهده کنید:
نام دانشگاه | شهریه سالانه |
---|---|
هالیک | ۳۰۰۰ دلار |
آیدین استانبول | ۲۷۰۰ دلار |
بیلگی استانبول | ۲۲۰۰ دلار |
گدیک استانبول | ۱۵۰۰۰ دلار |
بیکوز | ۳۰۰۰ دلار |
علاوه بر این، دانشجویان باید برای خوابگاه، خرید لوازم تحصیلی و مخارج اولیه زندگی نیز بین ۵.۰۰۰ تا ۱۰.۰۰۰ دلار در سال هزینه بپردازند. این نوع هزینهها بسته به سبک زندگی دانشجو میتواند بیشتر یا کمتر شود.
دوره کارشناسی گرافیک در ترکیه مانند ایران بین ۳ تا ۴ سال طول میکشد. در مقطع کارشناسی ارشد اگر پایاننامه بنویسید، دوره تحصیل ۲ تا ۲.۵ سال طول میکشد، در غیر این صورت میتوانید در ۱.۵ سال تحصیلات تکمیلی خود را به پایان برسانید. دوره دکتری نیز بسته به موضوع پژوهشی، ممکن است بین ۴ تا ۶ سال طول بکشد.
دولت ترکیه برای حمایت از دانشجویان مستعد و علاقهمند به تحصیل در این کشور، بورسیههای متنوعی ارائه میدهد. مشهورترین بورسیههای این کشور برای رشته گرافیک موارد زیر هستند:
بسیاری از دانشجویان تمایل دارند که حین تحصیل گرافیک در ترکیه، به همراه خانواده خود در این کشور زندگی کنند. دانشجویان متاهل در تمامی مقاطع میتوانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه بگیرند. این ویزا، تا پایان تحصیل دانشجو در کشور ترکیه معتبر خواهد بود. دارندگان ویزای همراه میتوانند در ترکیه مشغول به تحصیل یا کار شوند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مطلب ویزای همراه ترکیه مراجعه کنید.
دانشجویان رشته گرافیک پس از کسب مهارتهای اولیه میتوانند به صورت پروژهای مشغول به کار شوند. کار پروژهای و فریلنسری حین تحصیل برای دانشجویان محدودیتی ندارد اما اگر میخواهید به صورت حضوری کار کنید، باید از دانشگاه مجوز بگیرید. این مجوز به شما اجازه میدهد تا ۳۵ ساعت در هفته خارج از دانشگاه کار کنید.
بعد از پایان تحصیل گرافیک در ترکیه، میتوانید در مراکز زیر استخدام شوید و ویزای کاری دریافت کنید:
کارشناسان گرافیک میتوانند با طراحی لوگو، پوستر، بنر، سایت، صفحهآرایی، بستهبندی و مواردی از این قبیل کسب درآمد کنند. درآمد این رشته در ترکیه بسته به تجربه و مهارت فرد بین ۴.۰۰۰ لیر تا ۱۳.۰۰۰ لیر در ماه است. البته افرادی که تخصص و مهارت بسیار بالایی داشته باشند میتوانند تا ۴۰.۰۰۰ لیر در ماه نیز درآمد کسب کنند.
بر اساس قوانین کشور ترکیه دانشجویان مهاجر با پایان دوران تحصیل باید به کشور خود بازگردند. در صورتی که میخواهید مدت بیشتری در این کشور بمانید یا حتی به اقامت دائم فکر میکنید، میتوانید یکی از راههای زیر را در پیش بگیرید:
در حالت اول مدت اقامت شما تا پایان دوره تحصیل خواهد بود، اما در حالت دوم پس از ۸ سال کار مداوم میتوانید به صورت دائم در کشور ترکیه اقامت داشته باشید.
طراحی گرافیک یکی از حوزههای رو به رشد و پردرآمد است؛ به همین دلیل دانشجویان زیادی به تحصیل در آن علاقمند هستند. تحصیل گرافیک در ترکیه یکی از گزینههای خوب برای دانشجویان ایرانی است؛ زیرا علاوهبر سطح علمی دانشگاهها و بازار کار خوب آن، از نظر جغرافیایی هم به ایران نزدیک است. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه در رشته گرافیک را دارید، همین حالا با وکلای ما در آکادمی اپلای تماس بگیرید.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه