شرایط تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه چیست؟

ایتالیا با داشتن قدیمی‌ترین و سطح‌ بالاترین دانشگاه‌های دنیا در رتبه‌بندی‌های جهانی، از جمله کشورهای جذاب برای مهاجرت تحصیلی دانشجویان بین‌المللی است. فیزیوتراپی در ایتالیا از سطح علمی بالایی برخوردار است و از همین رو دانشجویان بسیاری جهت تحصیل در این رشته، اقدام به اخذ پذیرش در دانشگاه‌های مختلف و معتبر این کشور می‌کنند. جالب است بدانید قدیمی‌ترین دانشگاه جهان به نام دانشگاه بولونیا که در ایتالیا واقع شده نیز پذیرای دانشجویان خارجی جهت تحصیل در رشته فیزیوتراپی نیز است.
از دیگر عواملی که ایتالیا را برای دانشجویان بین‌المللی بسیار جذاب کرده، هزینه بسیار پایین زندگی در این کشور، ارائه انواع بورسیه‌های تحصیلی و نیز امکان اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی است. در ادامه با آکادمی اپلای همراه باشید تا شما را با بهترین دانشگاه‌های فیزیوتراپی در ایتالیا، نحوه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی، شرایط بازار کار و درآمد فیزیوتراپی و… در ایتالیا آشنا کنیم.

گرایش‌های رشته فیزیوتراپی در ترکیه

رشته فیزیوتراپی در ترکیه در مقطع کارشناسی به صورت عمومی ارائه می‌شود. در صورتی که بخواهید وارد گرایش‌های خاصی از این رشته شوید باید برای مقاطع بالاتر اقدام کنید. گرایش‌های این رشته در ترکیه شامل موارد زیر است:

  • فیزیوتراپی زنان و آسیب‌های ناشی از زایمان
  • فیزیوتراپی کودکان
  • فیزیوتراپی و آسیب‌های ورزشی در رشته‌های مختلف
  • فیزیوتراپی و توانبخشی سالمندان

هر یک از گرایش‌های یاد شده، بازار شغلی خاص خود را دارند. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، موضوعات پژوهشی متنوعی به عنوان زیرمجموعه این گرایش‌ها مطرح می‌شود.

دروس فیزیوتراپی در ترکیه

هنگام تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه باید واحدهای درسی مختلفی را بگذرانید. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری این دروس بسته به گرایش ممکن است متفاوت باشند.

در مقطع کارشناسی، گرایش رشته فیزیوتراپی عمومی است و شامل دروس زیر می‌شود:

  • ارتوپدی
  • رادیولوژی
  • کمک های اولیه
  • تشریح اندام فوقانی و تحتانی
  • ژنتیک
  • بیماری‌های مغز و اعصاب
  • بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی
  • بیماری‌های روماتیسمی و پوستی
  • فیزیک برای فیزیوتراپی
  • فیزیولوژی عمومی
  • فیزیولوژی عصب و عضله
  • تشریح سر و گردن و تنه
  • جراحی عمومی
  • تشریح اعصاب
  • تشریح سطحی بدن
  • بافت شناسی
  • آسیب شناسی
  • روانشناسی عمومی و بیماران

شرایط پذیرش برای تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه

برای ورود به رشته فیزیوتراپی در ترکیه باید شرایط خاصی داشته باشید. این شرایط ممکن است در هر دانشگاه و مقطع تفاوت‌هایی داشته باشد. با این حال رعایت یک سری شروط عمومی در هر موقعیتی برای ورود به این رشته ضروری است.

  • نخستین شرط اپلای فیزیوتراپی در ترکیه این است که باید در برخی آزمون‌های تعیین صلاحیت شرکت کنید. در صورتی که قصد داشته باشید در موسسات دولتی و به زبان ترکی درس بخوانید، باید آزمون YOS بدهید. این آزمون توسط هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می‌شود و نتایج آن تا دو سال برای اپلای تحصیلی معتبر است.
  • در صورتی که بخواهید در این کشور به زبان انگلیسی تحصیل کنید می‌توانید به جای یوس، در آزمون‌ SAT یا ACT شرکت کنید. این آزمون‌ها در تمامی موسسات خصوصی ترکیه اعتبار دارند.
  • شرط مهم بعدی برای ورود به رشته فیزیوتراپی در ترکیه این است که به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشید. زبان انتخابی بستگی به دوره‌ای دارد که برای آن درخواست می‌دهید. دوره‌هایی که به انگلیسی ارائه می‌شوند عموما شهریه بیشتری دارند. برای اثبات این مهارت نیز باید در آزمون TOMER زبان ترکی یا IELTS و TOEFL زبان انگلیسی شرکت کنید.
  • شرط معدل یکی دیگر از مواردی است که برای ورود به رشته فیزیوتراپی در ترکیه باید به آن توجه کنید. معدل شما برای ورود به مقطع کارشناسی باید حداقل ۶۰ درصد نمره کامل باشد. این میزان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به ۶۵ تا ۷۰ درصد می‌رسد. در واقع معدل ۱۲ تا ۱۴ برای تحصیل در این رشته ضروری است. البته شرط معدل در هر دانشگاه تفاوت‌هایی دارد که پیش از اپلای باید به آن توجه کنید.

مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی فیزیوتراپی در ترکیه

تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه مانند هر رشته دیگری نیاز به مدارک شناسایی و تحصیلی دانشجو خواهد داشت. عموما این مدارک در هر دانشگاه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند اما به طور کلی نیاز به موارد زیر است:

  • دریافت فرم درخواست از سایت دانشگاه و تکمیل آن توسط دانشجو
  • مدرک مقطع قبلی به صورت ترجمه‌شده به زبان ترکی یا انگلیسی با ریزنمرات
  • مدرک زبان انگلیسی یا ترکی معتبر با نمرات مورد نظر دانشگاه مقصد
  • مدارک شناسایی شامل پاسپورت، عکس جدید و شناسنامه
  • ارائه گواهی نمرات آزمون‌های YOS یا ACT و SAT
  • رزومه پژوهشی یا کاری مرتبط با رشته برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
  • توصیه‌نامه از استادان معتبر در مقاطع پیشین برای کارشناسی ارشد و دکتری
با مطالعه مقاله پیشنهادی با شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه آشنا شوید.

مدرک زبان معتبر برای تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه

یکی از مهم‌ترین مدارک برای ورود به رشته فیزیوتراپی در ترکیه، گواهی شرکت در آزمون‌های زبان بین‌المللی است. دوره‌های فیزیوتراپی در این کشور به دو زبان ترکی یا انگلیسی ارائه می‌شوند؛ بنابراین دانشجویان می‌توانند با توجه به دوره انتخابی خود در یکی از آزمون‌های زیر شرکت کنند:

  • آزمون تومر زبان ترکی با نمره بالاتر از ۷۰ یا همان سطح B2 برای زبان ترکی
  • آزمون آیلتس با نمره بین ۶ تا ۶.۵ یا تافل با نمره بین ۷۵ تا ۸۰ برای زبان انگلیسی

ممکن است برخی دانشگاه‌ها مدارک زبان دیگری را نیز معتبر بدانند. این موضوع را باید هنگام جست‌وجوهای اولیه در سایت دانشگاه بررسی کنید. به طور کلی بر اساس معیارهای CEFR حداقل سطح B2 در هر یک از زبان‌های یادشده برای تحصیل در ترکیه الزامی است.

معادل سازی مدرک فیزیوتراپی در ترکیه

 

وقتی مقاطع قبلی خود را در کشور دیگری گذرانده باشید، برای تحصیل در ترکیه باید مدرک خود را معادل سازی کنید. این فرآیند برای این است که واحدهای گذرانده با واحدهای درسی موجود در کشور ترکیه مقایسه شوند. در صورتی که مدرک شما با استانداردهای ترکیه منطبق باشد می‌توانید وارد رشته فیزیوتراپی شوید. سازمان ارزیابی مدارک YOK که یک موسسه دولتی در ترکیه است مسئولیت معادلسازی مدارک را بر عهده دارد. این فرایند بسته به زمان درخواست شما ممکن است کمی طولانی شود، بنابراین بهتر است آن را به آخرین روزهای مهلت اپلای موکول نکنید.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه چیست؟

بهترین دانشگاه‌های فیزیوتراپی در ترکیه

بهترین دانشگاه‌های فیزیوتراپی در ترکیه

اگر معدل خوبی داشته باشید می‌توانید در معتبرترین دانشگاه‌های ترکیه درس بخوانید. دانشگاه‌های زیر بهترین گزینه‌های موجود برای اپلای فیزیوتراپی در ترکیه هستند:

هزینه‌های تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه

دانشجویان بین‌المللی باید برای تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه شهریه بپردازند. در صورتی که در دانشگاه‌های دولتی تحصیل کنید و زبان انتخابی شما ترکی باشد، می‌توانید شهریه را تا حد زیادی کاهش دهید. در جدول زیر می‌توانید هزینه تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه را مشاهده کنید:

نام دانشگاه شهریه سالانه به دلار
باغچه شهیر ۵.۷۴۰ دلار
هالیک  ۴.۰۰۰ دلار
استانبول مدیپول ۹.۰۰۰ دلار
مدیترانه شرقی ۱۵.۹۳۷ دلار
بیرونی ۷.۰۰۰ دلار

طول مدت تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه

  • تحصیل دوره کارشناسی فیزیوتراپی در ترکیه حدودا ۴ سال طول می‌کشد.
  • این زمان برای مقطع کارشناسی ارشد ممکن است بین ۱.۵ تا ۲ سال طول بکشد.
  • در صورتی که از پیش به زبان ترکی یا انگلیسی تسلط کافی نداشته باشید و بخواهید در دوره‌های آمادگی زبان هم شرکت کنید، تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه یک سال بیشتر از حالت معمول زمان می‌برد.
اطلاعات تکمیلی درباره شرایط خوابگاه‌های دانشجویی ترکیه را اینجا بخوانید.

بورسیه و فول فاند فیزیوتراپی در ترکیه

اگرچه تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها هزینه کمتری دارد، اما این موضوع باعث نمی‌شود که این کشور از دانشجویان مستعد حمایت مالی نکند. دانشجویان رشته فیزیوتراپی ترکیه می‌توانند از بورسیه‌های متنوع دولتی، دانشگاهی و موسسات خصوصی استفاده کنند.

یکی از مشهورترین بورسیه‌های کشور ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی Türkiye Bursları نام دارد. این بورسیه‌ها به تمام دانشجویان بین‌المللی تعلق می‌گیرد. تعدادی از این کمک‌هزینه‌ها، شامل چند درصد تخفیف در شهریه و برخی دیگر، تامین‌کننده کل هزینه‌های تحصیلی هستند. استفاده از این بورسیه محدودیت سنی دارد؛ در مقطع کارشناسی ارشد باید زیر ۳۰ سال باشید و در مقطع دکتری کمتر از ۳۵ سال داشته باشید تا بتوانید از این نوع بورسیه‌های دولتی بهره‌مند شوید.

علاوه بر بورسیه‌های دولتی ترکیه می‌توانید در دانشگاه خود نیز از کمک مالی بهره‌مند شوید. بهره‌مندی از این نوع بورسیه‌ها از ترم دوم تحصیل در دانشگاه امکان‌پذیر است. بورسیه‌های دانشگاهی به دانشجویان ممتاز ارائه می‌شوند و برای بهره‌مندی از آن‌ها باید جزء معدل‌های برتر گروه خود باشید.

شرایط ویزای همراه دانشجویی در ترکیه

دانشجویانی که برای تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه اقدام می‌کنند، باید برای حضور در این کشور ویزای تحصیلی بگیرند. یکی از مزایای مهم ویزای تحصیلی این است که می‌توانید با آن برای اعضای خانواده اعم از همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال ویزای همراه بگیرید. دارندگان ویزای همراه تا پایان ویزای اصلی اجازه اقامت در ترکیه را دارند و می‌توانند در این کشور مشغول به کار و تحصیل شوند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مطلب ویزای همراه ترکیه مراجعه کنید.

برای آشنایی بیشتر با شرایط تحصیل دکتری در ترکیه مطالعه کنید.

شرایط کار در حین تحصیل و بعد از تحصیل رشته فیزیوتراپی در ترکیه

اجازه کار دانشجویی بستگی به دانشگاهی دارد که در آن تحصیل می‌کنید. بر اساس قوانین کشور ترکیه دانشجویان مهاجر در صورت دریافت مجوز از دانشگاه می‌توانند تا ۳۵ ساعت در هفته کار کنند. در صورت تمایل، می‌توانید به عنوان کارآموز فیزیوتراپی نیز مشغول به کار شوید.

پس از اتمام تحصیل، باید برای دریافت مجوز کار از سازمان‌های مربوطه در ترکیه اقدام کنید. در این شرایط، دریافت اجازه از سازمان امور مهاجران و اداره کار و تامین اجتماعی ترکیه الزامی است. پس از دریافت مجوز، در صورتی که در یک درمانگاه، بیمارستان یا مرکز فیزیوتراپی استخدام شوید، می‌توانید ویزای کاری کشور ترکیه را دریافت کنید.

حقوق فیزیوتراپی در ترکیه بر حسب تجربه و مهارت شخص تعیین می‌شود. به طور کلی فیزیوتراپیست‌ها، سالانه ۱۷۲.۲۰۰ لیر ترکیه درآمد دارند که برابر ۶.۳۹۳ دلار است. فیزیوتراپیست‌های باتجربه می‌توانند تا ۱۰.۰۰۰ دلار در سال نیز درآمد داشته باشند.

وضعیت اقامت پس از تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه

در صورتی که قصد دارید پس از تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه اقامت داشته باشید، باید ویزای تحصیلی خود را تمدید کنید یا ویزای کاری بگیرید. در صورتی که دانشجوی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستید، با درخواست تحصیل در مقاطع بالاتر می‌توانید مجددا ویزای تحصیلی بگیرید. در غیر این صورت، بهتر است مجوز کاری بگیرید و ویزای شغلی این کشور را دریافت کنید.

جمع‌بندی

دانشگاه‌های کشور ترکیه علاوه‌بر بهره‌مندی از کیفیت و سطح بالای آموزشی در حوزه علوم پزشکی و پیراپزشکی، به ایران بسیار نزدیک‌اند و همین موضوع آن‌ها را به یکی از جذاب‌ترین مقاصد تحصیلی برای علاقه‌مندان به رشته فیزیوتراپی تبدیل کرده است. دانشگاه‌های زیادی در ترکیه این رشته را با شهریه بسیار ارزان‌تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی ارائه می‌دهند. همچنین بعد از فارغ‌التحصیلی بازار کار جذابی در انتظارتان خواهد بود و بعد از استخدام می‌توانید درآمد بالایی را تجربه کنید. در صورت علاقه‌مندی به تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه، همین حالا با وکلای ما در آژانس تحصیلی آکادمی اپلای تماس بگیرید.

دیدگاه‌ها

  • هنوز دیدگاهی برای این صفحه ثبت نشده است. دیدگاه اول را ثبت کنید.
  • افزودن دیدگاه