جستجو
Close this search box.

شرایط تحصیل رادیولوژی در ترکیه چیست؟

رشته علوم تجربی در دانشگاه فقط محدود به حوزه‌های پزشکی نیست. رادیولوژی از جمله حوزه‌های پردرآمدی است که می‌‎توانید با سطح نمرات متوسط به راحتی وارد آن شده و خیلی زود وارد بازار کار شوید. تحصیل رادیولوژی در ترکیه یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که پیش روی دانشجویان ایرانی قرار دارد. این کشور با ارائه بورسیه‌های تحصیلی متنوع از دانشجویان بین‌المللی استقبال می‌کند و با اتکا به سطح علمی بالای دانشگاهی، بستر رشد خوبی را برای آنان فراهم می‌سازد. در صورتی که قصد تحصیل در ترکیه با رشته رادیولوژی را دارید، حتما با این مطلب همراه باشید.

گرایش‌‎های رشته رادیولوژی در ترکیه

بسیاری از دانشگاه‌های کشور ترکیه رشته رادیولوژی را در مقاطع مختلف ارائه می‌‎دهند. این رشته در مقطع کارشناسی، به صورت عمومی تدریس می‌شود. پس از پایان دوره کارشناسی دانشجویان رادیولوژی در ترکیه می‌توانند در مقاطع بالاتر وارد حوزه‌های تحصیلی زیر شوند:

  • رادیولوژی تشخیصی
  • رادیولوژی مداخله‌‎ای
  • رادیوگرافی
  • پرتودرمانی
  • نورو رادیولوژی و تشخیص‎‌های مغزی
  • رادیولوژی هسته‎‌ای
  • رادیولوژی شکم
برای اطلاع از شرایط تحصیل رادیولوژی در انگلستان کلیک کنید.

دروس رادیولوژی در ترکیه

دروس رشته رادیولوژی در ترکیه

دانشجویانی که در گرایش‌های مختلف رادیولوژی در ترکیه تحصیل می‌کنند باید دروس خاصی را به تناسب حوزه تحصیلی خود بگذرانند. برخی دروس در تمام گرایش‌‎ها مشترک هستند و به صورت عمومی به تمام دانشجویان رادیولوژی در ترکیه ارائه می‌‎شوند.
این دروس شامل موارد زیر هستند:

  • آناتومی بدن انسان
  • فیزیولوژی
  • آسیب‌شناسی عمومی
  • روش‌های پرتونگاری
  • کاربرد رایانه در تصویربرداری پزشکی
  • بیماری‌شناسی
  • تصویربرداری با امواج فراصوت
  • رادیوبیولوژی
  • سیستم‌های تصویربرداری پزشکی
  • نحوه بررسی و ارزیابی تصاویر پزشکی
  • تعمیرات و نگهداری مقدماتی دستگاه‌های رادیولوژی
  • حفاظت در برابر پرتوهای بخش پرتوشناسی تشخیصی
  • دوره‌های کارآموزی
شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه چیست؟

شرایط پذیرش برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه

تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه نیازمند شرایط خاصی است. این شرایط شامل مواردی همچون معدل، سن و شرکت در آزمون‌های خاص می‎‌شود.
در این رشته، عموما مانند رشته‎‌های پزشکی و دندانپزشکی نیاز به معدل خیلی بالا ندارید؛ اما بر اساس قوانین باید حداقل معدل شما در دوره دیپلم ۱۲ تا ۱۴ باشد. برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز معدل مقطع قبلی باید بیشتر از ۱۴ باشد. طبیعی است که هرچه معدل شما افزایش یابد، شانس قبولی بالاتری هم خواهید داشت.
تحصیل رادیولوژی در ترکیه، نیاز به مدرک آزمون YOS ترکی یا آزمون SAT انگلیسی دارد. نمره قبولی در این آزمون‎‌ها در هر دانشگاهی متفاوت است. عموما برای رشته رادیولوژی باید در آزمون YOS نمره ۶۵ از ۱۰۰ را به دست آورید. در آزمون SAT نیز نمره ۷۵ ملاک پذیرش دانشجو است. با این حال هرچه نمره بهتری کسب کنید، دانشگاه‎‌های معتبرتری پذیرای شما خواهند بود.
شرط بعدی برای تحصیل در رشته رادیولوژی در ترکیه این است که به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشید. ورود به این رشته با سطح B2 در زبان ترکی یا انگلیسی امکان‌‎پذیر است.
علاوه بر شرایط بالا، هر دانشگاهی ممکن است شرایط اختصاصی خود را برای پذیرش دانشجو داشته باشد. به عنوان مثال اغلب موسسات ترکیه به دانشجویان بالاتر از ۳۰ سال بورسیه تحصیلی ارائه نمی‌‎دهند. همچنین موسسات خصوصی برای پذیرش دانشجو نیاز به اثبات تمکن مالی دارند. برخی موسسات نیز به صورت اختیاری از دانشجو درخواست گواهی سلامت می‎‌کنند.

شرایط تحصیل روانشناسی در ترکیه چیست؟

مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی رادیولوژی در ترکیه

برای ثبت ‎نام در دانشگاه‌های ترکیه باید مدارک شناسایی و تحصیلی خود را به صورت کامل ارائه دهید. این مدارک به دانشگاه اثبات می‌کنند که شما شرایط لازم را برای ورود به دانشگاه‌‎های ترکیه دارید.
اگر قصد اپلای رادیولوژی در ترکیه را دارید حتما مدارک زیر را پیش از آغاز فرایند ثبت ‎نام آماده کنید:

  • پاسپورت معتبر به همراه عکس جدید و شناسنامه متقاضی
  • گواهی شرکت و قبولی در آزمون‎‌های YOS یا SAT
  • مدرک تحصیلی مقطع پیشین به همراه ریزنمرات
  • مدرک زبان ترکی یا انگلیسی معتبر که مورد پذیرش دانشگاه مقصد باشد
  • انگیزه‌‎نامه تحصیلی برای شرح دلیل تحصیل در ترکیه
  • توصیه‌‎نامه از استادان معتبر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
  • رزومه پژوهشی یا کاری مرتبط با رادیولوژی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

علاوه بر موارد یاد شده، با توجه به حساسیتی که شغل رادیولوژی دارد، ممکن است دانشگاه از شما بخواهد که مدرک سلامت جسمی و روانی ارائه دهید. همچنین اگر برای دوره‌‎های دارای شهریه درخواست می‌‎دهید، نیاز به گواهی تمکن مالی نیز خواهید داشت.

برای اطلاع از شرایط تحصیل در دانشگاه کوچ ترکیه کلیک کنید.

مدرک زبان معتبر برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه

تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی برای تحصیل در کشور ترکیه الزامی است. تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور هزینه بیشتری دارد و احتمال دریافت بورسیه‌های تحصیلی را کاهش می‌‎دهد. با این حال افراد زیادی به دلیل دشواری زبان ترکی، ترجیح می‌دهند در آزمون‌‎های انگلیسی شرکت کنند. هر دانشگاهی فهرست مدارک زبان معتبر و موردپذیرش خود را در سایت رسمی دانشگاه منتشر می‌کند.
مدارک زبان زیر، در اغلب دانشگاه‎‌های ترکیه اعتبار دارند:

مدرک زبان ترکی TOMER مدرک زبان انگلیسی IELTS مدرک زبان انگلیسی TOEFL
دانشجویان رادیولوژی در ترکیه باید در این آزمون حداقل سطح B2 را به دست آورند. همچنین برای شرکت در آزمون YOS نیز باید حداقل سطح B1 زبان ترکی را به دست آورید. این مدرک بین‎المللی در اغلب موسسات معتبر است. برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه در مقطع کارشناسی به نمره بالاتر از ۶ این آزمون نیاز دارید. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز باید به نمره بالاتر از ۶.۵ دست یابید. این مدرک به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بسیار معتبر است. تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه با کسب نمره بالاتر از ۷۰ در این آزمون ممکن خواهد بود.
مدرک زبان ترکی TOMER مدرک زبان انگلیسی IELTS مدرک زبان انگلیسی TOEFL

معادلسازی مدرک رادیولوژی در ترکیه

در دو حالت نیاز به معادل‌سازی مدرک در ترکیه خواهید داشت:

  1. اگر بخواهید در این کشور ادامه تحصیل دهید؛
  2. قصد داشته باشید با مدرک تحصیلی کشور دیگر در ترکیه کار کنید.

در هر دو حالت، سر و کار شما با موسسه YOK خواهد بود. این سازمان که به عنوان سازمان آموزش عالی و ارزیابی مدارک کشور ترکیه شناخته می‌‎شود، مدارک تحصیلی دانشجویان خارجی را با مدارک معتبر کشور ترکیه انطباق می‎‌دهد.
در پروسه معادلسازی مدرک تحصیلی نیاز به مدارک زیر خواهید داشت:

  • مدرک تحصیلی اصلی به همراه ترجمه آن به زبان ترکی یا انگلیسی
  • مدارک شناسایی دانشجو شامل پاسپورت و شناسنامه
  • دریافت فرم درخواست معادلسازی از موسسه YOK و تکمیل آن
  • ارائه نامه درخواست معادلسازی مدرک از دانشگاه و موسسه مقصد

با ارائه این مدارک، در صورتی که واحدهای درسی شما با واحدهای کشور ترکیه منطبق باشد، می‌‎توانید به تحصیل یا کار در این کشور بپردازید.

هزینه ‎های تحصیل رادیولوژی در ترکیه

هزینه‌های تحصیل در رادیولوژی در ترکیه

در وهله اول هزینه تحصیل رادیولوژی در ترکیه بستگی به زبان انتخابی شما دارد. دوره‌‎هایی که به زبان انگلیسی ارائه شوند شهریه بیشتری دارند. ملاک بعدی که بر شهریه اثرگذار است، نوع موسسه است؛ موسسات خصوصی شهریه‌های سنگین‌‎تری نسبت به موسسات دولتی دارند.
به طور میانگین تحصیل رادیولوژی در دانشگاه‎‌های دولتی کشور ترکیه سالانه بین ۱.۸۰۰ تا ۳.۵۰۰ لیر است. این هزینه در دانشگاه‎‌های خصوصی ممکن است به ۳۵.۰۰۰ لیر در سال برسد. علاوه بر این موارد، زندگی دانشجویی در کشور ترکیه ماهانه بیش از ۳۰۰ لیر هزینه خواهد داشت.

طول مدت تحصیل رادیولوژی در ترکیه

  • تحصیل کارشناسی رادیولوژی در ترکیه به صورت استاندارد ۴ سال طول می کشد؛
  • در مقطع کارشناسی ارشد، نیاز به ۱.۵ تا ۲ سال زمان دارید؛
  • در مقطع دکتری نیز بسته به حوزه پژوهشی، مدت تحصیل ممکن است از ۴ تا ۶ سال متغیر باشد.

بورسیه و فول فاند رادیولوژی در ترکیه

بورسیه های تحصیل رادیولوژی در ترکیه

دولت ترکیه برای تشویق دانشجویان بین‌‎المللی مستعد به تحصیل در این کشور، از آن‌ها حمایت می‎‌کند. Turkiye Burslari یکی از مشهورترین بورسیه‎‌های دولتی این کشور است که به دانشجویان رادیولوژی در تمام مقاطع تحصیلی اعطا می‎‌شود. این بورسیه هزینه‎‌های تحصیل و زندگی در کشور ترکیه را به صورت کامل تامین می‌‎کند.
علاوه بر بورسیه دولتی ترکیه، می‎‌توانید از بورسیه‎‌های دانشگاه محل پذیرش نیز بهره‌مند شوید. دانشگاه‌ها عموما پس از یک ترم تحصیلی، به دانشجویانی که سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشند، کمک مالی اعطا می‎‌کنند. این کمک‎ ها در صورتی ادامه خواهند داشت که نمرات دانشجو در سطح ممتاز باقی بمانند.

شرایط ویزای همراه دانشجویی در ترکیه

ویزای همراه برای دانشجویان رشته رادیولوژی ذر ترکیه

مهاجرت تحصیلی در رشته رادیولوژی در ترکیه برای بسیاری از دانشجویان به منزله جدایی طولانی‌مدت از خانواده است. بسیاری به همین دلیل، قید مهاجرت را می‌‎زنند؛ اما یک راه عالی برای حل این مشکل وجود دارد.
ویزای همراه می‌تواند این فرصت را فراهم کند که همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دانشجو، در حین تحصیل او را همراهی کنند. این ویزا که به ویزای اصلی وابسته است، تا پایان تحصیل دانشجو اعتبار دارد. دارندگان ویزای همراه به راحتی می‌توانند در ترکیه مشغول به کار یا تحصیل شوند.

شرایط کار در حین تحصیل و بعد از تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه

دانشجویانی که وارد رشته رادیولوژی می‌شوند پس از مدتی می‌‎توانند همزمان با تحصیل به صورت کارآموز مشغول به کار شوند. این نوع مشاغل درآمد زیادی ندارند اما تجربه کاری خوبی برای دانشجو به ارمغان خواهند آورد.
در صورتی که نیاز به درآمد دارید، می توانید با دریافت مجوز از دانشگاه، تا سقف ۳۵ ساعت در هفته کار کنید. همچنین برخی دانشگاه‌ها امکان کار دانشجویی در کتابخانه یا بخش ادارای دانشگاه را برای دانشجویان فراهم می‌کنند.
بعد از تحصیل رادیولوژی در ترکیه در صورتی که بخواهید در همین کشور مشغول به کار شوید، باید ویزای کاری بگیرید. دریافت ویزای کاری مشروط به این است که یک کارفرمای معتبر به مهارت شما نیاز داشته باشد.
حقوق رادیولوژی در ترکیه بسته به تجربه و مهارت فرد تعیین می‌‎شود. میانگین حقوق در این حوزه، ماهانه ۲۲.۲۰۰ لیر ترکیه است. بیشترین حقوق دریافتی توسط رادیولوژیست‌ها ممکن است به ۳۴.۹۰۰ لیر در ماه برسد. همچنین حقوق یک فرد تازه‌کار که هیچ تجربه‌ای در این حوزه ندارد، ماهانه ۱۲.۵۰۰ لیر خواهد بود.

وضعیت اقامت پس از تحصیل رادیولوژی در ترکیه

پس از اتمام تحصیل رادیولوژی در ترکیه برای اقامت در این کشور ۲ راه دارید:

  • برای مقاطع بالاتر درخواست تحصیل دهید؛
  • مشغول به کار شوید و ویزای کاری بگیرید.

مزیت حالت دوم این است که می‌توانید علاوه بر کسب درآمد، شرایط را برای دریافت اقامت دائم فراهم کنید.

بهترین دانشگاه های رادیولوژی در ترکیه

کشور ترکیه در زمینه رشته‌های حوزه پزشکی و پیراپزشکی بسیار پیشرفت کرده است. رشته رادیولوژی در موسسات دولتی و خصوصی بسیاری ارائه می‌شود. در صورتی که قصد دارید در این رشته تحصیل کنید می‌توانید سراغ یکی از موسسات زیر بروید:

جمع‌بندی

رشته رادیولوژی در ترکیه جزء رشته‌های پرطرفدار حوزه پزشکی و سلامت بوده که در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. در صورتی که می‌خواهید وارد این حوزه شوید باید مدارک و شرایط لازم را که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، فراهم کنید. ورود به دانشگاه‌های معتبر ترکیه در رشته‌های پرتقاضایی مانند رادیولوژی کار دشواری است؛ به خصوص اگر معدل بالایی نداشته باشید این پروسه سخت‌تر هم خواهد شد. دریافت مشاوره از متخصصان حوزه مهاجرت آکادمی اپلای، در انتخاب بهتر به شما کمک خواهد کرد.
وکلای ما با دانشگاه‌های ترکیه، فرایند اپلای، نحوه ارسال درخواست و مدارک مورد نیاز به خوبی آشنا هستند. همچنین در صورتی که در یکی از شرایط یا مدارک نقصی داشته باشید، با ارائه راه‌حل‌های جایگزین مشاوران ما می‌توانید مشکل خود را به بهترین نحو حل کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ها

  • هنوز دیدگاهی برای این صفحه ثبت نشده است. دیدگاه اول را ثبت کنید.
  • افزودن دیدگاه

    به زودی همکاران و مشاوران ما با شما تماس میگیرند