شهروندان کشورهایی که به طور قانونی در آلمان اقامت دارند، اغلب مایلند سایر اعضای خانوادهشان را نیز با خود همراه کنند. این همراهی میتواند به طور موقت یا دائم صورت پذیرد. مسئولین ادارۀ مهاجرت آلمان که از کنار هم بودن خانوادهها حمایت میکنند، برای این منظور ویزای ویژهای به نام ویزای همراه آلمان ایجاد کردهاند که اتباع کشورهای خارج از اتحادیۀ اروپا میتوانند با استفاده از آن، برای پیوستن به اعضای خانوادۀ خود در در این کشور درخواست دهند.
اگر یک شهروند از کشورهای عضو اتحادیه، منطقۀ اقتصادی یا انجمن تجارت آزاد اروپا بخواهد به اعضای خانواده، همسر یا بستگان خود در آلمان بپیوندد، تنها کاری که باید انجام دهد این است که بتواند تمکن مالی خود را اثبات کند. این افراد میتوانند بدون نیاز به دریافت مجوز یا اجازۀ اقامت، شروع به کار کنند.
از سوی دیگر، اتباع کشورهای ثالث باید ویزای پیوست به خانواده را دریافت کنند. این ویزا یک ویزای طولانیمدت است که بعداً میتواند به مجوز اقامت تبدیل شود. در ادامه، اطلاعات موردنیاز برای استفاده از این نوع ویزا را ارائه میکنیم.
کشور آلمان، به عنوان پنجمین کشور مطلوب دنیا برای مهاجرت شناخته میشود. این مطلوبیت به دلیل عملکرد اقتصادی خوب، سیستم آموزشی و فرصتهای شغلی عالی این کشور است. روشهای مختلفی برای مهاجرت اتباع خارجی همراه با خانواده به آلمان وجود دارد:
برای بررسی شرایط دریافت ویزا تحصیلی آلمان تضمینی روی لینک کلیک کنید.
اقامت طولانیمدت در آلمان با اعضای خانواده، با دریافت ویزای پیوست یا اتحاد مجدد خانواده (Germany Family Reunion Visa) امکانپذیر است. ویزای همراه، شامل شریک یا همسر شما و فرزندانتان (مشروط بر اینکه بالای ۲۱ سال داشته باشند)، میشود. با اخذ این ویزا، همراهان متقاضی میتوانند در آلمان به کار یا تحصیل بپردازند.
از طرفی ویزای گاردین آلمان، تنها برای اینکه والدین بتوانند همراه فرزندانشان باشند ارائه میشود و امکان تحصیل و اشتغال را از آنها سلب میکند. این ویزا نمیتواند به اقامت منجر شود و دارندگان آن باید پس از اتمام تحصیل دانشآموز، آلمان را ترک کنند.
برای اینکه فرد بتواند ویزای ملی الحاق خانواده، اعم از ویزای ازدواج، ویزای نامزدی، ویزای همسر یا سایر اعضای خانواده را دریافت کند، باید از بستگان فرد مقیم آلمان باشد. همچنین این شخص باید برخی از معیارهای موردنیاز را برآورده کند.
البته معیار اصلی برای دریافت اقامت آلمان این است که متقاضی بتواند از لحاظ مالی، از بستگان خود حمایت کند. افرادی که میتوانند برای پیوستن به سایر اعضای خانوادۀ خود در آلمان درخواست دهند، عبارتند از:
شهروندانی که به طور قانونی در آلمان اقامت دارند، میتوانند اسپانسر همسر یا شریک ثبتشدۀ خود در این کشور شوند. شرایط ویزای پیوست به همسر آلمان که به نام ویزای پارتنر آلمان نیز شناخته میشود، به شرح زیر است:
برای دریافت جواب ویزای پیوست به همسر در آلمان به صورت مثبت، بهتر است که حتماً همۀ موارد بالا را رعایت کنید.
والدین مقیم آلمان مجازند که برای آوردن فرزندان خود جهت زندگی در این کشور درخواست دهند. با این حال، شرایط این ویزا بسته به سن کودکان، متغیر است:
کودکان زیر سن قانونی
اگر هر دو والدین در آلمان زندگی میکنند، میتوانند برای آوردن فرزند خود درخواست دهند. از سوی دیگر، یک سرپرست مجرد تنها در صورتی که حق مراقبت و حضانت کودک را داشته باشد، مجاز به آوردن فرزند زیر سن قانونی خود به این کشور است.
در صورتی که والدین در حق مراقبت و حضانت کودک سهیم باشند و تنها یکی از آنها در آلمان اقامت داشته باشد، سرپرست مقیم کشور ثالث باید حق حضانت را به سرپرست مقیم آلمان بدهد تا او بتواند برای ویزای الحاق خانواده آلمان اقدام کند.
توجه داشته باشید که مهاجرت دانش آموزی به آلمان نیز میتواند برای همراهان فرد گزینه مناسبی باشد.
کودکان بالای سن قانونی
والدین برای آوردن فرزند بزرگسال خود، تنها در صورتی میتوانند درخواست دهند که در نتیجۀ آن از یک «مشکل اجتناب ناپذیر» جلوگیری شود! فرزند برای اینکه واجد شرایط دریافت ویزای اتحاد خانواده باشد، نباید ازدواج کرده باشد. او همچنین میتواند برای انواع دیگر ویزا مانند ویزای توریستی آلمان، ویزای دانشجویی یا ویزای کار، درخواست دهد.
سایر اعضای خانواده نیز میتوانند برای پیوستن به خویشاوندان خود درخواست دهند. اگر خواهر، برادر، عمو، عمه، خواهر/برادرزاده، پدربزرگ یا مادربزرگی در آلمان دارید، میتوانید درخواستی برای پیوستن به آنها ارسال کنید. معمولاً دریافت این ویزاها سختتر بوده و بیشتر با هدف جلوگیری از برخی مشکلات، امکانپذیر است.
برای دریافت ویزای همراه آلمان، باید مدارک خود را به یکی از سفارتها یا کنسولگریهای آلمان ارائه کنید. مهمترین مدارک لازم برای دریافت این ویزا، عبارتند از:
نکته 1: به یاد داشته باشید که تمام مدارک باید به زبان آلمانی یا انگلیسی ارائه شوند. اگر مدارک به زبان شما صادر شده باشد، باید هر یک از آنها را به همراه ترجمه تاییدشده و قانونی ارائه کنید.
نکته 2: پس از تعیین زمان مصاحبه و تحویل مدارک به سفارت آلمان، تمامی مدارک از جمله پاسپورت تا زمان مشخص شدن نتیجه نهایی ویزا نزد سفارت میماند. به همین دلیل، اگر قصد سفر به خارج از کشور دراین مدت را دارید، زمان مصاحبه را تعیین نکنید. چرا که در صورت پس گرفتن پاسپورت، باید تایم جدیدی برای مصاحبه تعیین کنید.
هنگام شرکت در مصاحبه، باید هزینۀ ویزا را پرداخت کنید تا به درخواست شما رسیدگی شود. معمولاً ویزای بلندمدت پیوست خانواده (دسته D) برای بزرگسالان، حدود ۷۵.۰۰ یورو و برای کودکان تا ۱۸ سال، ۳۷.۵۰ یورو هزینه دارد.
به خاطر داشته باشید که اگر تصمیم بگیرید درخواستتان را پس از پرداخت هزینه پس بگیرید، مبلغ پرداختشده به هیچ عنوان بازگشت داده نمیشود. همچنین اگر درخواست ویزای شما رد شود، هزینهای به شما بازپرداخت نخواهد شد. اگر تصمیم به درخواست مجدد برای دریافت ویزای پیوست آلمان دارید، باید دوباره هزینۀ لازم را پرداخت کنید.
بله، سفر به آلمان با ویزای همراه یا هر ویزای دیگر، نیازمند اثبات تمکن مالی به منظور پوشش هزینههای سفر و زندگی در آلمان است. تمکن مالی مورد قبول سفارت آلمان برای صدور ویزای همراه، 861 یورو در ماه است.
نکته 3: نصف مبلغ ذکر شده برای اخذ ویزای همراه آلمان کافی است اما برای اطمینان از تایید شدن درخواست ویزا، پیشنهاد میشود همان میزان را ثابت کنید.
نکته 4: اگر فردی که قرار است همراهی کنید دارای مجوز کار در آلمان باشد، نیازی به ارائه گواهی تمکن مالی نخواهید داشت.
بسته به شرایطی که دارید، پردازش درخواست ویزا میتواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد؛ بنابراین، مراقب باشید که قرار مصاحبه را بهموقع تعیین کنید. همچنین کشور محل زندگی شما و موقعیت زمانی ثبت درخواست از نظر تعداد متقاضیان، مواردی هستند که در تعیین این مدت اثر میگذارند.
اعتبار ویزای اتحاد خانواده آلمان، ۱۲ ماه است. هنگام درخواست برای اجازه اقامت در این کشور، میتوانید ویزای پیوست مجدد خانواده را ظرف سه ماه پس از ورود خود، تمدید کنید. اگر میخواهید که بیش از یک سال در آلمان زندگی کنید، لازم است که قبل از انقضای ویزای فعلی خود، برای تمدید آن درخواست بدهید.
پس از پنج سال اقامت قانونی در آلمان، ممکن است بتوانید که در صورت داشتن شرایط خاص (مانند قبولی در آزمونهای زبان)، برای اقامت دائم درخواست دهید.
اگر دارندۀ ویزا یا متقاضی در طول اقامت بعدی خود در آلمان یا طی فرآیند درخواست، مرتکب تقلب شده باشد، احتمال دارد که ویزای او باطل شود. با این حال، اخراج افراد به کشورهای مبدأ خود، تنها در موارد نادری رخ میدهد. زیرا این رویدادها در مقایسه با روند کلی مهاجرت در میان کشورهای اتحادیه اروپا، بهندرت اتفاق میفتند.
درمورد اجازه کار همراه دانشجو در آلمان، میتوان گفت که طبق قوانین این کشور، هر فرد بزرگسالی که با ویزای همراه به آلمان میآید و در این کشور ساکن میشود، باید اجازۀ کار داشته باشد. با این حال، شرایطی وجود دارد که همراهان متقاضیان، باید رعایت کنند:
سخن پایانی
در این مقاله اطلاعات مهمی درمورد ویزای همراه دانشجویی آلمان، شرایط و مراحل دریافت آن، هزینههای مربوط و افراد تحت پوشش ارائه کردیم. چنانچه نتوانستید پاسخ سؤالات خود را پیدا کنید، میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر، با کارشناسان آکادمی اپلای در تماس باشید.
سوالات متداول
آشنایی با حداقل مهارتهای زبان آلمانی، فرآیند دریافت ویزا را راحتتر میکند.
بله، هزینه ویزای همراه آلمان برای کودکان حدود ۳۷/۵ یورو است.
این فرآیند کمی سختتر از ویزای همراه والدین و فرزند است. اما در شرایط خاص ویزای همراه آلمان به خواهر و برادر هم داده میشود.