اصطلاح اپلای (Apply) یا درخواست پذیرش، مجموعه کارهایی است که باید برای دریافت پذیرش تحصیلی از دیگر کشورها انجام دهید. نحوه اپلای برای کشورهای مختلف به دلیل تفاوت قوانین اینکشورها متفاوت است.
یکی از ارزانترین و پرطرفدارترین راههای مهاجرت به کانادا، اپلای تحصیلی است. این کشور سالانه مقصد هزاران دانشجو از سراسر جهان برای تحصیل است.
اگر شما نیز علاقمند به تحصیل در این کشور هستید لازم است شرایط لازم برای اپلای کانادا را مطالعه کنید. در این مقاله نکات لازم را برای اپلای دانشگاههای کانادا بررسی کردهایم. در ادامه با ما همراه باشید.
ممکن است هنوز تصمیم به اپلای نگرفته باشید. شاید هم هنوز دانشجو هستید و فکر میکنید بعدا فرصت کافی برای تحقیق در این مورد خواهید داشت. باید بدانید که اپلای فرایندی نیست که بتوان برای آن در یک روز، یک هفته یا حتی یک ماه آمادگی کسب کرد. از این رو با تحقیق کافی و به موقع میتوانید به بهترین شکل ممکن خود را برای مهاجرت تحصیلی کانادا آماده کنید.
در ادامه نکات مهمی که قبل از اپلای باید مدنظر داشته باشید را به طور خلاصه بیان میکنیم:
سالانه ۵۰۰ هزار دانشجوی بینالمللی کانادا را برای تحصیل انتخاب میکنند. امکان اپلای در دانشگاه های کانادا در همهٔ دورههای تحصیلی برای تمامی دانشجویان خارجی امکانپذیر است. قبل از پرداختن به شرایط خاص هر دوره، شرایط عمومی اپلای برای دانشگاههای کانادا را مرور میکنیم. شایان ذکر است که برخلاف دیگر کشورها، هر ناحیه و منطقه کانادا علاوه بر شرایط عمومی، تعدادی قوانین مختص به خود را دارد.
همچنین شرایط لازم برای هر دانشگاه ممکن است با دانشگاه دیگر متفاوت باشد. بنابراین اگر قصد اپلای به این کشور را دارید، ابتدا مشخص کنید که برای کدام استان و دانشگاه کانادا میخواهید اقدام کنید. اینگونه میتوانید مدارک لازم را تهیه کنید تا در ادامه دچار مشکل نشوید.
شرایط عمومی اپلای کانادا برای دورههای مختلف به شرح ذیل است:
علاوه بر مدارک بالا که در همهٔ مقاطع لازم است، هر کدام از دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، شرایط مخصوص به خود را دارند که در ادامه به تفکیک توضیح داده خواهند شد.
تمامی دانش آموزان خارجی پس از پایان دیپلم میتوانند برای شرکت در دورهٔ کارشناسی دانشگاههای کانادا اقدام کنند. مدارک دیگری که برای این دوره لازم میشود، به شرح ذیل است:
اپلای کانادا جهت ورود به دوره کارشناسی ارشد نیز امکانپذیر است. برای ورود به این دوره باید مدرک کارشناسی و ریزنمرات این دوره را ارائه کنید. این مقطع در دانشگاههای کانادا معمولا یک یا دو ساله است. البته ممکن است مدت زمان کارآموزی نیز در برخی رشتهها به این زمان اضافه شود. به جز شهر کبک که در آن امکان تحصیل به زبان فرانسه نیز وجود دارد، برای سایر شهرها باید باید مدرک زبان آیلتس ۶.۵ به بالا ارائه کنید. از جمله شرایط مهم و اختصاصی این دوره عبارتند از:
علاوه بر شرایط لازم برای کارشناسی ارشد، از شرایط اختصاصی دوره دکترا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای گرفتن پذیرش تحصیلی کانادا باید مراحل زیر را طی کنید:
۳۰ دانشگاه کانادا در لیست ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان حضور دارند. به علاوه هر کدام از این دانشگاهها قوانین و مقررات خاص خود را دارند. بنابراین بهترین کار برای انتخاب دانشگاه این است که ببینید در رشته مورد نظر شما کدام دانشگاهها در رنکینگهای معتبر جهانی حضور دارند. میتوانید لیستی از دانشگاههای قوی و متوسط را در فیلد خود جست و جو و برای اپلای تحصیلی کانادا اقدام کنید. از جمله مهمترین دانشگاههای کانادا میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
با مراجعه به سایت دانشگاههای انتخاب شده، شرایط تحصیل در آنها را مطالعه کنید. همهٔ اطلاعات لازم شامل مدارک مورد نیاز، ددلاینها، نمرات زبان، رشتههای تحصیلی، فاندها و غیره؛ در سایت دانشگاهها موجود است. اگر به اطلاعات بیشتری احتیاج داشتید که نمیتوانستید در سایتهای مربوط پیدا کنید، میتوانید با ادارهٔ آموزش دانشگاه مورد نظر تماس بگیرید. توجه کنید که مدیریت زمان در فرآیند اپلای کانادا بسیار مهم است.
یکی از شرایط لازم برای تحصیل در دورهٔ دکتری و رشتههای پژوهش محور کارشناسی ارشد تعیین سوپروایزر یا استاد راهنما است. اگر به دنبال گرفتن فاند در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستید، حتما این مرحله را جدی بگیرید. با انتخاب استاد راهنما و اطلاع از شرایط همکاری او و فاندهایی که میتواند ارائه کند، میتوانید بین موقعیتهایی که پذیرش گرفتهاید بهتر انتخاب کنید.
فرآیند بررسی درخواست اپلای توسط دانشگاههای مختلف مدتی طول میکشد. اما معمولا به هدف تحصیل در دانشگاههای کانادا، باید خود را برای موارد زیر آماده کنید:
ددلاین و هزینه پذیرش دانشگاهها با هم متفاوت است. این موارد را برای هر دانشگاه به طور جدا پیدا و یادداشت کنید تا مهلت ثبت نام را از دست ندهید.
پس از انجام اتمام مراحل بالا و گرفتن پذیرش از دانشگاه باید مراحل زیر را هم طی کنید:
دانشجویان خارجی که برای کانادا اپلای میکنند، میتوانند در دو ترم تحصیلی شروه به تحصیل کنند:
ددلاینهای دانشگاهها و مقاطع مختلف ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد. به همین دلیل باید مرتب وبسایتهای رسمی دانشگاههای مورد نظرتان را چک کنید تا تاریخهای اپلای را از دست ندهید. ضمنا توجه کنید که تاریخ مشخصی برای اعلام نتایج اپلای کانادا ذکر نمیشود. ولی مثلا اواخر مارس و حتی آوریل ممکن است ایمیل پذیرش را دریافت کنید.
برای پذیرش تحصیلی کانادا، اگر در مقطع روزانهی دانشگاههای دولتی تحصیل کردهاید باید مدارک تحصیلی خود را آزاد کرده و ترجمه کنید. البته مدرک تحصیلی تنها مدرک لازم برای اپلای نیست. در ادامه لیستی از مدارک لازم برای اپلای کانادا را ارائه خواهیم کرد. لازم است قبل از ددلاین دانشگاه این مدارک را تهیه کنید. چون ممکن است تهیه برخی از مدارک زمانبر باشد. اسناد مورد نیاز عبارتند از:
هزینه اپلای کانادا شامل هزینههای حین اپلای و هزینههای پس از پذیرش میشود. از جمله هزینههای زمان اپلای، اپلیکیشن فی است. هر دانشگاه هزینهای را برای اپلای و بررسی درخواست شما در نظر میگیرد که در همان ابتدا باید پرداخت شود. این هزینه بسته به دانشگاه میتواند ۱۵ – ۱۵۰ دلار کانادا باشد. اگر به هر دلیلی قادر به پرداخت این هزینه نبودید، میتوانید با دانشگاه مکاتبه کنید. شاید این عدد برای یک دانشگاه ناچیز به نظر برسد؛ اما اگر مثلا برای ده دانشگاه همزمان اپلای کنید، مبلغ قابل توجهی خواهد بود.
مهمتر از هزینه اپلای، هزینه زندگی در کانادا و همینطور شهریه دانشگاه است. هزینه زندگی دانشجویی در ماه میتواند از ۱۹۰۰ دلار برای کبک شروع شده و تا بیش از ۳۰۰۰ دلار برای شهرهای گرانتر مثل تورنتو برسد. علاوه بر این شهریه دانشگاه را نیز در نظر بگیرید. میتوانید با مراجعه به وبسایت هر دانشگاه از شهریههای آن مطلع شوید. شهریه دوره کارشناسی ارشد میتواند از ۱۲۰۰۰ دلار تا ۴۰۰۰۰ دلار برای رشتههای مختلف در هر سال تغییر کند. به طور میانگین برای کارشناسی و کارشناسی ارشد سالانه ۳۳ هزار و ۲۰ هزار دلار شهریه اخذ میشود. بهترین راه برای پوشش این هزینهها گرفتن فاند است.
اخذ فاند و بورسیه از دانشگاه پس از پذیرش تحصیلی
اخذ فاند به این معنا است که دانشگاه تمام یا بخشی از هزینههای تحصیلی یا حتی زندگی شما را تامین میکند. در مجموع پنج نوع فاند وجود دارد:
ممکن است فردی فقط یکی از فاندهای فوق را دریافت کند، یا موفق به گرفتن فول فاند شود و تمام هزینههای زندگیاش تحت پوشش قرار بگیرد. گرفتن فول فاند به شرایط تحصیلی خاصی نیاز دارد. معدل خوب در مقطع قبلی، نمره GRE بالا، نمره آیلتس خوب، داشتن مقاله و سوابق تحصیلی خوب، توصیهنامههای قوی و رزومه عالی عواملی است که شانستان را برای گرفتن فول فاند افزایش میدهد. همچنین فاند پیشنهادی اساتید راهنما یا دانشگاههای مختلف ممکن است با هم متفاوت باشند. اگر از چند جا پذیرش گرفتید حتی میتوانید در مورد افزایش مبلغ فاند با استادتان مکاتبه کنید.
در این مقاله سعی کردیم تمام مراحل اپلای تحصیلی کانادا را شرح دهیم. با این وجود یکی از بهترین راهها برای خلاص شدن از سردرگمی و گرفتن پذیرش با شرایط بهتر، مشاوره با کارشناسان متخصص مهاجرت است.
ما در موسسه آکادمی اپلای از صفر تا صد اعزام دانشجو به کانادا را با شما همراهی میکنیم. کافی است با ما تماس بگیرید.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه